I. PRAKTINĖS ŽINIOS # ROMUALDO ČERNECKIO P.<2055> DIRST: VALGOMOS GĖLĖS # 2022-09-24

I. PRAKTINĖS ŽINIOS

ROMUALDO ČERNECKIO

2055

DIRST: VALGOMOS GĖLĖS

2022-09-24

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

Valgomų gėlių aromatas paprastai atspindi jų skonį. Nemažai jų turi ir vertingų medžiagų, kurios teigiamai veikia žmogaus organizmą. Maistui naudokite tik natūralias, nepurkštas jokiais chemikalais gėles.

Medetkos. Nuo seno vertinamos dėl vaistinių ypatybių, yra stiprus antiseptikas ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. Medetkos vainiklapiai suteiks ryškią spalvą ir kartoką skonį jūsų patiekalams. Gali būti naudojamos ir džiovintos.

Kiaulpienės. Galbūt kai kam jos gadina veją, bet puikiai tinka neįprastiems patiekalams. Kiaulpienės turi gaivinančiai saldų skonį. Rinkdami jas valgyti, skinkite augančias toli nuo kelio.

Nasturtos. Maistui naudojamos nasturtos būna įvairių spalvų: oranžinės, raudonos, geltonos. Jų žiedai ir lapai turi aštrų skonį. Nasturtos gerina virškinimą.

Našlaitės. Jos suteikia švelniai saldų skonį mišrainėms ir sriuboms, tinka pyragams paskaninti ar papuošti.

Rožės. Dauguma rožių turi saldų, vaisius primenantį skonį. Iš rožių žiedlapių verdamos skanios uogienės.

Žibuoklės. Jos saldžios ir aromatingos. Šiomis gėlėmis tinka gardinti salotas. 

Related posts