Henrikas Juodiška: ,,Reikia ne tik dejuoti, bet imtis konkrečių veiksmų”

Henrikas Juodiška (Kaunas) 

Henrikas Juodiška: ,,Reikia ne tik dejuoti, bet imtis konkrečių veiksmų”

Vasario 22 dieną mes, grupė aktyvių piliečiu, kreipėmės į Kauno savivaldybę prašydami imtis realių priemonių, kad sudaryti geresnes būties sąlygas Lampėdžių (Kauno pakraštys) gyventojams. Antai ten visus metus naujų knygų negaunanti biblioteka tedirba tris dienas per savaitę. Be to, į Lampėdžius jau kuris laikas tevažiuoja vienas autobusas, o tai sukelia daug problemų. Tiesa, kai dar neseniai vykdavo 3 tokie daugiaviečiai keleiviniai automobiliai, žmonės buvo patenkinti.

Tad lauksime atsakymo iš savivaldybės. Tikimės po kurio laiko ir nuodugniau pabendrauti su miesto valdžios atstovais.

Tikrai džiugu, jog daugiau nei dešimt metų neprižiūrėti Kauno keliai pagaliau tvarkomi, jų būklė ženkliai pagerėjo. Bet dabar gal jau laikas būtų pasirūpinti ir žmonių interesais? Juk išvyka su persėdimu iš Lampėdžių į Kauno centre esančias bibliotekas užima daug laiko (valandą ir daugiau). Ji brangiai kainuoja (nuvykimas bei grįžimas – net  4 eurus).

Miesto centre ir bibliotekos susitelkusios, ir susisiekimas-puikus. Bet kaip gyventi didmiesčio pakraščių žmonėms? Juk nesikelsime į tą patogią koncentracijos vietą, o jaustis norime oriai…

Švenčiamas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis. Proga graži, prasminga, tik vėlgi tenka grįžti į daugybę klausimų subrandinusią realybę: kodėl mūsų šalyje naikinamos bibliotekos arba jos veikia vos kelias dienas per savaitę? kodėl labai mažėja į miestų pakraščius vykstančių transporto priemonių? kodėl socialinės pašalpos ir pensijos vienos iš mažiausių Europoje? ar įmanoma išgyventi už 100-180 eurų per mėnesį? negi tik po 2000-5000 eurų /mėn. gaunantys valdžios ponai nusipelnė gyventi geriau?

Tad pats gyvenimas reikalauja socialinio teisingumo – ne pliurpalų, bet konkrečių rezultatų!

Akivaizdu, jog stabiliau gyvena netgi greta esantys mūsų kaimynai. Pavyzdžiui, Lenkijoje, Čekijoje, Baltarusijoje viskas daroma daugumos žmonių, o ne ponų grupelių labui, kur normalios maisto produktų ir rūbų kainos, kur negirdėti kvailo, jau nuvalkioto propagandinio štampo ,,rusai puola“, iš kurio juokiasi vis daugiau mūsų gyventojų.

Manau, jog Lietuvoje trūksta žmonių aktyvumo, kad reikia ne tik dejuoti, bet ir imtis konkrečių veiksmų.

Mūsų šalis išliks tik atkūrus normalią tvarką bei socialinį teisingumą, be kurių Lietuva neturės ateities.

Related posts