Pagyvenusieji pasveikino pavasarį

Romualdas Černeckis 

Pagyvenusieji pasveikino pavasarį

Balandžio 22 – ją Vievio kultūros centras (VKC) vietos gimnazijos aktų salėje senjorams organizavo renginį „Su pavasariu širdy“.

Pagyvenusieji pasirodė puikiai

Gimnazijos aktų salės scenoje senjorai savo gebėjimus pademonstravo puikiai. Tai Vilniaus tautinių šokių kolektyvas „Ainiai“ (vad. Nijolė Turčinavičienė), Elektrėnų senjorų grupė „Dar ne sutema“ (Lina Rupšlaukienė)“, Gilučių moterų etnografinis ansamblis „Obelėlė“ (Diana Norušienė), VKC dainininkų ir jaunesnių moterų „Vieva“ chorai (Modestas Jankūnas) bei linijinių šokių atstovės (Nijolė Anskaitienė).

Ainiai“, pavyzdžiui, publiką nudžiugino šokiais „Oi žiba žiba žiburėlis“, „Dirižablis“, „Vakaruškos“, „Dar ne sutema“ – „Ei, Motiejau“, „Trejinė polka“, „Suktinis“, o N. Anskaitienės moterys supažindino su ritmika. „Dar ne sutema“ traukė kad ir „Giedu dainelę“, „Elektrėnų dainą“, „Ko verki, žalia giruže?“, Obelėlė“ – „Tykumai, gražumai pavasarėlio“, „Sėjau rūtelių šimtą aželių“, „Siuntė mani motinėlė“, „Vieva“ – „Lietuva“, „Tėvyne, giedu naują giesmę“,

Kas neigiamo krito į akis

Tiesa, nemaloniai nuteikė į akis kritusios kelios neigiamybės: pirmiausia, didžiausią dalį publikos sudarė tie patys atlikėjai. Tik gal kelios dešimtys kitų apsilankiusiųjų trukdo tiesiai šviesiai teigti, jog pasirodžiusieji koncertavo patys sau. Kaip tai skiriasi nuo dieną anksčiau vykusio panašaus renginio senjorams Kaišiadoryse, kur vietos kultūros centro salė buvo pilna!

Ir dar. Norėdami, kad senjorai po renginio tradiciškai dar pabendrautų, organizatoriai tradiciškai padengė stalus su vaišėmis. Matyt, tai natūralu bei reikalinga– jau ir taip trūkstamo nuoširdumo visiškai apleisti negalima. Betgi vieta netinkama – ta pati Vievio gimnazijos aktų salė!…

Nuotraukos:  

Related posts