Kauno miesto savivaldybė sureagavo į aktyvių piliečių kreipimasi

Henrikas Juodiška (Kaunas)  

Kauno miesto savivaldybė sureagavo į aktyvių piliečių kreipimasi

Šįmet vasario 22 dieną aš ir keletas kitų aktyvių piliečiu kreipėmės į Kauno savivaldybę prašydami imtis realių priemonių, kad miesto pakraštyje įsikūrusių Lampėdžių gyventojams būtų sudarytos geresnės būties sąlygos, kadangi biblioteka ten tedirba tris dienas per savaitę, nes seniai neatvežama naujų knygų. Be to, į vietovę jau kuris laikas tevyksta vienas autobusas, o tai žmonėms kelia daug problemų…

Balandžio 11 d. gavome Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Albino Vilčinsko pasirašytą atsakymą. Dokumente teigiama: ,,Dėl Lampėdžių bibliotekos. Atsakydami į jūsų raštą dėl Kauno savivaldybės V. Kudirkos viešosios bibliotekos Lampėdžių padalinio darbo laiko, informuojame, kad minėto padalinio darbo laikas nustatytas atsižvelgiant į lankytojų srautus ir darbų apimtis. Dėl knygų-yra galimybės jas rezervuoti elektroniniame kataloge. Jūsų pateikti siūlymai dėl į Lampėdžius vykstančio viešojo transporto maršrutų srauto artimu metu bus svarstomi Kauno savivaldybės Keleivinio transporto komisijos posėdyje“.

Manau, jog Lietuvai reikia veiklių žmonių, kurie ne dejuotų, o besiaiškindami susidariusią padėtį įvairiose būties srityse, besikreipdami į valdžios struktūras, imtųsi konkrečių veiksmų. Žinoma, esant reikalui būtina aktyviai ginti persekiojamus žmones. Gerai, jog vis aktyviau tuo aspektu veikia Lietuvos žmogaus teisių stebėtojų sąjunga, kai kurios kitos organizacijos.

Mūsų šalis teišliks atstačius tvarką Lietuvoje, atkūrus socialinį teisingumą. Tada ir dalis emigrantų sugrįš. 

 

Related posts