EKNS neeiliniame rinkiminiame suvažiavime

Romualdas Černeckis 

EKNS neeiliniame rinkiminiame suvažiavime

Spalio 12 d. įvyko jau dvidešimtmetį veikiančios Elektrėnų krašto neįgaliųjų sąjungos (EKNS) neeilinis rinkiminis suvažiavimas. Vietos viešosios bibliotekos konferencijų salėje susirinkę EKNS nariai patenkino šios organizacijos penkerius metus dirbusios pirmininkės Laimos Klinkevičienės prašymą atleisti ją iš užimamų pareigų ir išsirinko naują vadovę.

Prieš prasidedant neįgaliųjų forumui įvairius muzkinius kūrinius susirinkusiesiems atliko jaunas akordeonistas Marius Bauras.

Į suvažiavimą atvyko ir L. Klinkevičienę pagerbė padėką įteikęs Elektrėnų krašto meras Kęstutis Vaitukaitis, jo pavaduotojas Arvydas Vyšniauskas, savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Violeta Šimkūnienė, vietos neįgaliųjų draugijos, diabeto klubo, žmonių bendrijos ʺSpindulysʺ vadovai Zigmantas Jančiauskis, Alfonsas Sodonis bei Marija Kazbarienė, ankstesnė sąjungos galva Saulė Jakštienė, bendradarbiai ir bičiuliai.

Atsistatydinimo prašymą padavusi iki šiol buvusi EKNS pirmininkė, kaip jai įprasta, žodį tarė pradėdama eilėmis. Tada akcentavo, kad jai vadovaujant organizacijos nariai tęsė nuoširdaus tarpusavio bendravimo ir supratimo, moralinės, psichologinės, o ir materialinės (pagal galimybes) paramos tradicijas, paminėjo pagringines veiklos kryptis, daugelį kultūringo laisvalaikio praleidimo renginių. Ir teigė, jog visastas turiningas laikotarpis ilgam liks jos atmintyje.

Tačiau, kaip sakė, yra ir kita medalio pusė: klastinga ją kankinanti liga, paūmėjusi atsiradus kitam erzinančiam dirgikliui – vasarą atliktam veiklos auditui. ʺĮ kritines pastabas sureagavau perdėtai ir nesugebėjau suvaldyti savo jausmų, – prisipažino L. Klinkevičienė. – Po streso ankstesnės veiklos vykdyti negalėsiuʺ. Kalbėjusioji paprašė patenkinti jos pareiškimą, kurį rugsėjo 25 -.ją įteikė EKNS valdybai, o ši ją įpareigojo dirbti iki spalio 11 d.

Balsavę suvažiavimo dalyviai prašymą patenkino ir išsirinko kitą EKNS pirmininkę – Audrą Česonienę. Kadangi nauja vadovė tądien šventė savo jubiliejinį gimtadienį, visi ją pagerbė daina ʺIlgiausių metų!ʺ

Nuotraukos: 

  

  

  

Related posts