ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS / Apie įgyvendinamą projektą „Bendruomeninių vaikų globos namų ir vaikų dienos centrų tinklo plėtra Elektrėnų savivaldybėje“ 2019 – 10 – 05

ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS

Apie įgyvendinamą projektą „Bendruomeninių vaikų globos namų ir vaikų dienos centrų tinklo plėtra Elektrėnų savivaldybėje“

ROMUALDO ČERNECKIO publikacija, www.dirst.lt 

Šaltinis: www.elektrenai.lt

2019 – 10 – 05

2019-10-05

“Įgyvendinamas projektas „Bendruomeninių vaikų globos namų ir vaikų dienos centrų tinklo plėtra Elektrėnų savivaldybėje“

2019-10-04

2019 m. rugpjūčio 13 d. pasirašyta Iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto Nr. 08.1.1-CPVA-V-427-03-0003 „Bendruomeninių vaikų globos namų ir vaikų dienos centrų tinklo plėtra Elektrėnų savivaldybėje“ sutartis.

Bendra projekto vertė 186006,81 Eur.

Projekto tikslas – sukurti sąlygas, reikalingas veiksmingam ir tvariam perėjimui nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų Elektrėnų savivaldybėje. Projekto uždavinys – gerinti šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų prieinamumą.

Projekto metu planuojama įsigyti 2 butus, kurių plotas nuo 75 kv. m iki 100 kv. m., abu butai pagal poreikį bus remontuojami, vienas iš jų pritaikomas neįgaliųjų poreikiams, užtikrinant patekimą į butą ir laisvą judėjimą buto viduje, taip pat bus perkami Bendruomeninių vaikų globos  namų veiklai reikalingi baldai ir įranga. Bendruomeniniuose vaikų globos namuose bus apgyvendinta 10 vaikų, po 5 kiekviename bute.

 

Įgyvendinus šį projektą, bus suremontuotas ir pritaikytas neįgaliesiems vienas vaikų dienos centras, kurį planuojama įkurti Trakų g. 11 Vievyje. Tai vieno aukšto mūrinis pastatas, turintis centrinį šildymą iš centralizuotų sistemų, komunalinį vandentiekį, visas reikalingas komunikacijas. Numatoma remontuoti visą pastatą, įsigyti reikiamus baldus ir įrangą. Centrą lankys 23 vaikai.

Pagrindinis projekto rezultatas – įsigytos ir suremontuotos 2 patalpos 10 vaikų, įsigyti baldai ir įranga. Suremontuotas vienas VDC 23  vaikams bei įsigyta įranga ir baldai.

Socialinės paramos skyriaus vyr. specialistė, projekto vadovė

Aušra Falkauskienė” 

Related posts