BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS  // SOCIALINIAI REIKALAI # 2020 – 01 – 04

BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

 SOCIALINIAI REIKALAI

2020 – 01 – 04

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

INFORMACIJA APIE NEMOKAMĄ MAITINIMĄ MOKYKLOSE

2019-12-31

Siekiant kuo ankstesniame amžiuje ugdyti vaikų sveikatai palankias mitybos kompetencijas, suteikiančias gebėjimus pasirinkti sveikatai palankius maisto produktus, nuo 2020 m. sausio 1 d. bendrojo ugdymo mokyklose nemokami pietūs bus skiriami mokiniams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ugdymo programą, taikant savitarnos (pilno ar dalinio švediško stalo) principą.

Nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. nemokami pietūs visose bendrojo ugdymo mokyklose bus skiriami mokiniams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ugdymo programą (priešmokyklinukams) ir pagal pradinio ugdymo programą pirmoje klasėje (pirmokams).

Atkreipiame dėmesį, kad vienas iš mokinio (priešmokyklinuko) tėvų (globėjų) dėl nemokamų pietų gali kreiptis į mokyklos, kurioje mokinys mokosi, administraciją, arba į savivaldybės, kurios teritorijoje deklaruoja gyvenamąją vietą, administraciją ir užpildyti prašymą – paraišką. Prašymą galima pateikti ir elektroniniu būdu www.spis.lt.

Nuo 2020 m. sausio 1 d. pateikiant prašymą dėl nemokamų pietų mokykloje priešmokyklinukams, o nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. – priešmokyklinukams ir pirmokams, dokumentų apie šeimos gaunamas pajamas pateikti nereikia.

INFORMACIJA APIE IŠMOKAS VAIKAMS

 2019-12-31

Nuo 2020 m. sausio 1 dienos įsigalioja Lietuvos Respublikos išmokų vaikams įstatymo pakeitimai, kuriais įtvirtinta, kad kiekvienam vaikui nuo š. m. sausio 1 d. didėja universalios išmokos vaikui dydis iki 60,06 Eur per mėnesį. Įsigaliojus šiems pakeitimams, kuriems yra jau paskirta išmoka vaikui, nuo š. m. sausio 1 d. iš naujo teikti naujų prašymų dėl universalios išmokos vaikui skyrimo nereikia.

Informuojame, kad keičiasi papildomos išmokos vaikui dydis. Šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms 1 ar 2 vaikus, jeigu šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 2 VRP (t. y. 250 Eur), o šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms 3 ar daugiau vaikų, ir kiekvienam neįgaliam vaikui, kuriam nustatytas neįgalumo lygis arba 55 procentų ir mažesnis darbingumo lygis, nevertinant šeimos gaunamų pajamų, mokama nuo vaiko gimimo dienos iki 18 metų ir vyresniems, jei mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo įstaigose besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), bet ne ilgiau, iki jiems sukaks 21 metai po 40,17 Eur per mėnesį. Išmoka neįgaliems vaikams bus paskirta vaiko neįgalumo laikotarpiui.

Šeimoms, kurios augina 1 ar 2 vaikus, papildoma išmoka vaikui skiriama ne ilgesniam kaip 12 mėnesių laikotarpiui. Todėl pasibaigus išmokos skyrimo laikotarpiui reikia kreiptis į seniūnijose dirbančius socialinio darbo organizatorius ir užpildyti prašymą dėl išmokos pratęsimo arba tai galima atlikti elektroniniu būdu per socialinės paramos informacinę sistemą www.spis.lt.

Related posts