IŠMINTIS/KŪRYBA: ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS XI. # 2020 – 04 – 26

IŠMINTIS/KŪRYBA

ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS

XI. 

ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt 

2020 – 04 – 26

Č.:

– Pasidalink savo šios savaitės dirstelėjimais…

D.: Pirma – pasidomėjau, kaip mano ankstesni dirstelėjimai šia aktualija atrodo globalinių, o ir vietinių realijų fone. Kol kas nenusivyliau. Matau, jog mano mintys rutuliuojasi derama būties tikrove pagrįsta kryptimi. Tau priminsiu, ką akcentavau ir ankstesniuose mūsų pokalbiuose: kol pasaulyje viešpataus nežinomybė, visokie ekspertai tik beprasmiškai ginčysis, reikš savo subjekyvias nuomones, t. y. ieškos adatos šieno kupetoje.  

 Č.:

– Prabėgo savaitė. Tad skambinu.

D.:

Malonu. Pratęskime pokalbį aktualia tema – apie pasaulyje siaučiančią koronaviruso pandemiją bei dėl to įvestą karantiną.

Č.:

– Pasidalink savo šios savaitės dirstelėjimais…

D.: Pirma – pasidomėjau, kaip mano ankstesni dirstelėjimai šia aktualija atrodo globalinių, o ir vietinių realijų fone. Kol kas nenusivyliau. Matau, jog mano mintys rutuliuojasi derama būties tikrove pagrįsta kryptimi. Tau priminsiu, ką akcentavau ir ankstesniuose mūsų pokalbiuose: kol pasaulyje viešpataus nežinomybė, visokie ekspertai tik beprasmiškai ginčysis, reikš savo subjekyvias nuomones, t. y. ieškos adatos šieno kupetoje. Turiu omenyje ne tik jau akivaizdžius būties iššūkius sveikatos srityje, bet ir kitas aiškėjančias, numanomas ar galimai nūnai dar netgi nesuvokiamas aktualijas ekonomikos bei įvairiausiose negamybinėse sferose. Žodžiu, specialistams iš pradžių reikia kuo išsamiau išsiaiškinti šio pavojingo viruso kilmę, charakteristikas, taip pat sukurti bei į masinę vartojimo erdvę paleisti saugius priešnuodžius.

Antra, kaip minėjau ankstesniuose virtualiuose susitikimuose, yra ir kitas, galvoju, lengvabūdiškas požiūris dėl šio iššūkio sveikatos srityje. Beje, susidūriau su ta nuomone, kad neva koronaviruso pandemija yra pasipelnyti siekiančių aferistų pramanas, klasta bei melas. Antai kartais paskambina kaunietis, tos nuomonės šalininkas, ir įkyriai bando įpiršti savo pažiūrą. Kas be ko, tegul turi žmogus savo nuomonę, bet kai jis įžūliai bando ją įbrukti man, kitaip mąstančiam, tai neišmintinga ir nepadoru. Įdomu, jog pasaulyje tebesant nežiniai mano nenoras su juo diskutuoti miestiečiui nesuprantamas. Gal “visažinis”?… Kita vertus, jis prisipažino, jog turįs jis ir savo asmeninių interesų – “vėl individuliai mokysiu matematikos” bei “kaip anksčiau nueisiu į savo mėgstamą kavinę išgerti alaus”. Mano nuomone, tai akivaizdūs egoistiniai ir miesčioniški intersai, kurie asocijuojasi su švogerių šalyje vadinamais “verslininkais. Tie dėl savo grobuoniškų užmačių asmeninių interesų vedami, regis, karantino švelninimo klausimu darė, o ir toliau tęsia didžiulį spaudimą už tai atsakingųjų atžvilgiu. Žinoma, greitai pamatysime, ar mano nuojauta pasiteisino. Bet ir pasireiškus negatyviems reiškiniams už susirgimų ir mirčių pagausėjimą, kaip visada, tie didžiausi Lietuvos “ubagai” atsakingi nebus…

Č.:

 – Kaip tavo sveikata?

D.:

 – Problemų užtektinai. Padaugėjo dar viena: skauda kojas ir negaliu normaliai vaikščioti. Pradėjau tirtis, bet neužbaigiau. Užklupo karantinas.Be abejo, medikams padedant  ateityje mėginsiu išsispręsti šią savo sveikatos problemą… Kitų besančių ligų atžvilgiu sąžiningai vykdau gydytojų nurodymus.

Č.:

– Sėkmės tau! Iki!

D.:

– Viso!

Related posts