VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS:  DIRST: AČIŪ – SAVANORIAI! # 2020 – 07 – 14

  VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 


 DIRST: AČIŪ – SAVANORIAI!

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Portale paskelbta: 2020 – 07 – 14

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

PADĖKA UŽ SAVANORYSTĘ KARANTINO LAIKOTARPIU

2020-07-13

Baigėsi karantinas, pamažu darbai grįžo į savo vėžes. Šis laikotarpis iš daugelio pareikalavo didelių pastangų, išradingumo, greitos reakcijos ir lankstumo, o kartais ir drąsos. Smagu, kad įvertinti ir apdovanoti mūsų savivaldybės žmonės, padėję suvaldyti koronavirusą ir atlikę daug svarbių darbų visuomenei.

Sumažėjus aprūpinimo maisto produktais poreikiui atėjo metas padėkoti žmonėms, kurie mums visiems sunkiu laikotarpiu dažnai negalvodami apie savo saugumą savanoriškai be atlygio aukojo savo laiką ir prisidėjo prie pagalbos teikimo senjorams, neįgaliesiems ir kitiems žmonėms, buvusiems saviizoliacijoje. Daug reikalingų ir naudingų darbų koronaviruso įkarštyje atliko savanoriai: pirko ir pristatė maistą, apsaugos priemones, vaistus ir kitas būtiniausias prekes gyventojams į namus, Savarankiško gyvenimo namų gyventojams, padėjo dezinfekuoti Elektrėnų ligoninės patalpas, vežė maisto paramą kaimo vietovėse gyvenančioms šeimoms, dalijo maisto produktus vyresnio amžiaus asmenims, siuvo ir dalijo apsaugines kaukes, pasirūpino kaimynais, pažįstamais, giminaičiais ir tiesiog pagalbos prašančiais žmonėmis.

Gintaras Jančiauskas – viduryje

Didžiulė pagarba ir padėka savanoriams Gintarui Jančiauskui, Renatai Kazlaitei, Mykolui Krasnickui, Janetai Ališauskienei, Laurynui Bušmai, Renatai Gramauskienei, Aušrai Stefanovič, Gintarei Ašmenienei, Birutei Grybauskienei bei jos savanorių komandai ir visiems kitiems geros valios žmonėms, ištiesusiems pagalbos ranką. Iniciatyvos netrūko ir iš verslininkų, ūkininkų, nevyriausybinių organizacijų.

Nuoširdžiai dėkoju Elektrėnų socialinių paslaugų centro darbuotojams, kurie nepaliko be priežiūros ir globos ne tik savo paslaugų gavėjų (vaikų, šeimų, neįgaliųjų ir senyvo amžiaus žmonių), bet ir kitų pagalbos besikreipiančiųjų. Kad informacija pasiektų ir atokiose vietovėse gyvenančius, internetu nesinaudojančius žmones, darbuotojai jiems vežiojo laikraščius į namus, tarpininkavo dėl mokesčių už būstą mokėjimo, pensijos pristatymo į namus, konsultavo įvairiais kasdieniais klausimais.

Norisi tikėti, kad daugiau panašios negandos mūsų neištiks, tačiau jau aišku, kad yra žmonių, su kuriais galima įveikti visas kliūtis.

Elektrėnų socialinių paslaugų centro direktorė Dalytė Kutyrevienė

Related posts