BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA # ROMUALDO ČERNECKIO P.<81/192> ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS LVI # 2021 – 03 – 07

 BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA

ROMUALDO ČERNECKIO

81/192

ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS

LVI

2021 – 03 – 07

Č.: 

  – Laba diena. Kas naujo?

D.:

– Laba diena. Atėjo kalendorinis pavasaris, ilgėja dienos, dažniau pasirodo saulė. Tiesa, šiandien truputį pasnigo, bet vis dėlto artėjantis gamtos pabudimas jaučiasi. 

Tomas antradienį, kovo 2 – ąją, išvažiavo į Prienus. Vakar man paskambino ir papasakojo, kad grįžęs kelias dienas tvarkėsi mūsų bute, o nūnai jau  dirba miesto turguje.  Be abejo, rūpesčių turėjęs, nes Vievyje kartu praleidome beveik visą žiemą. 

Yra ženklesnių pokyčių ir COVID – 19 pandemijos plitimo istorijoje, o tiksliau – žinomų pasaulio mokslininkų mąstymo procese.

Realijos neleidžia svajoti?

Antai interneto erdvėje jau paskleista žinia: anot 18 atidžiai pandemijos eigą stebinčių ar bandančių sušvelninti jos poveikį specialistų, kurie „Reuters“davė interviu, galima teigti, jog tarp koronaviruso tyrinėtojų jau formuojasi naujas požiūrisDauguma pažymi, kad proveržis praėjusiais metais, kai buvo sukurtos,  jų nuomone, dvi efektyvios vakcinos nuo COVID-19, iš pradžių įžiebė viltį, jog virusą iš esmės  galima suvaldyti – panašiai kaip kažkada tymus.

Tačiau, kaip jie sakė, pastarųjų savaičių duomenys apie naujas Pietų Afrikos ir Brazilijos atmainas slopina tą optimizmą. Dabar mokslininkai neabejoja, kad SARS-CoV-2 ne tik išliks tarp mūsų, tapęs endeminiu virusu, ir plis visuomenėje, bet ir tikriausiai per artimiausius metus užkraus sunkią susirgimų bei mirčių naštą.
Taigi… 

 Politikos sferoje JAV prezidentas Joe Bidenas ir toliau bando priversti Kiniją bei Rusiją paklusti Amerikos diktatui. Šios priešinasi.

Č.:

 – Iki!

D.:

   – Iki!  

Su ČIPOLINU kalbėjosi ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt

Vievis, 2021 – 03 – 07

Related posts