BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA # ROMUALDO ČERNECKIO P.<125/236> ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS LX # 2021 – 04 – 04

 BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA

ROMUALDO ČERNECKIO

125/236

ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS

LX

2021 – 04 – 04

Č.: 

  – Sveikas. Ką veiki?

D.:

– Laba diena. Portalo www.dirst.lt internetiniame leidinyje „Skvarbus žvilgsnis į būtį“ publikuoju šios dienos informacinę ir analitinę medžiagą, be to, mąstau apie Velykų šventės kilmę, ypač jos pagoniškąją prigimtį. Žinoma, per  savaitę susikaupė minčių ir apie mūsų aptariamas geopolitines aktualijas. 

Č.:

 – Įdomu!

D.: 

 – Šiandien, saulėtą ir šiltą šventinę balandžio dieną, Velykų proga mane pasveikino brolis Gintautas ir sūnus Tomas. Aš taip pat jiems bei kitiems  gyvenime palinkėjau viso ko geriausio. 

Stebint  pasaulinį chaosą  medicinos fronte šįkart maniškės mintys susikoncentravo ties verteiviškumo problema, bet šiame kontekste, manau, labiau tiktų sodresni bei tikslesni žodžiai „biznieriavimas“, „biznis“, nors kalbininkai mano, jog jie nevartotini, kadangi yra svetimybės. Vis akivaizdžiau matosi suinteresuotų grupių veiksmai siekiant žūtbūt parduoti su koronaviruso pandemija susijusius savo gaminius, pavyzdžiui, „vakcinas“. Savo nuomonę apie jas aš tau jau ne kartą išdėsčiau, tad nesikartosiu… Beje, mąstydamas apie tuos biznierius, kuriems dėl milžiniškų pelnų negaila žmonių sveikatos, prisiminiau talentingo lietuvių rašytojo Petro Cvirkos personažą graborių Praną Kriukelį jo romane „Frank Kruk“. Pravartu būtų ir tau šį satyrinį kūrinį perskaityti.

Tuo tarpu politikos fronte tarpusavyje pešasi  JAV ir ES  bei  Kinija ir Rusija. Šis laikmečio virsmas akivaizdžiai liudija, kad geopolitinėje erdvėje jau neviešpatauja buvęs vienintelis šeimininkas… 

Č.:

 – Iki!

D.:

   – Iki!  

Su ČIPOLINU kalbėjosi ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt

Vievis, 2021 – 04 – 04

Related posts