BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS  # WWW.DIRST.LT P.<228/380> DIRST: PRADĖTAS ĮGYVENDINTI ĮDOMUS SOCIALINIS PROJEKTAS # 2021 – 04 – 05

BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

228/380

DIRST: PRADĖTAS ĮGYVENDINTI

ĮDOMUS SOCIALINIS PROJEKTAS

2021 – 04 – 05

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt 

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

PRADĖTAS ĮGYVENDINTI PROJEKTAS „BENDRUOMENINIŲ APGYVENDINIMO BEI UŽIMTUMO PASLAUGŲ ASMENIMS SU PROTO IR (ARBA) PSICHIKOS NEGALIA PLĖTRA ELEKTRĖNŲ SAVIVALDYBĖJE“ NR. 08.1.-CPVA-V-427-16-0008

2021-04-02

Projekto tikslas– sukurti Elektrėnų savivaldybėje sąlygas, reikalingas veiksmingam perėjimui nuo institucinės globos prie bendruomenėje teikiamų paslaugų.

Projekto veikla – apgyvendinimo ir užimtumo paslaugų infrastruktūros plėtra.

Elektrėnų savivaldybėje nėra bendruomeninio apgyvendinimo ir dienos užimtumo paslaugų suaugusiems asmenims su proto ir (arba) psichikos negalia pasiūlos ir joms teikti reikiamos infrastruktūros, todėl įgyvendinant Projektą siekiama Elektrėnų savivaldybėje sukurti sąlygas, reikalingas veiksmingam ir tvariam perėjimui nuo institucinės globos prie bendruomenėje teikiamų apgyvendinimo ir užimtumo paslaugų, kurios skatintų paslaugos gavėjų savarankiškumą ir visapusišką dalyvavimą bendruomenėje.

Projekto metu numatoma pastatyti vienus grupinio gyvenimo namus turimame sklype Šviesos g. 1A Vievyje Elektrėnų sav. ir tokiu būdu sukurti 10 bendruomeninio apgyvendinimo vietų asmenims su proto ir (arba) psichikos negalia, kurias užims neįgalieji iš pertvarkomų Nijolės Genytės socialinės globos namų ir Elektrėnų savivaldybės gyventojai.

Taip pat šiuo projektu plėtojama ir užimtumo paslaugų infrastruktūra asmenims su proto ir (arba) psichikos negalia, įkuriant 20 vietų dienos užimtumo centrą / socialines dirbtuves. Šiai veiklai numatoma suremontuoti 121,30 kv. m ploto pastatą, adresu: Bažnyčios g. 4, Vievis, Elektrėnų sav., kuriame užimtumo paslaugos būtų teikiamos projekto lėšomis įkurtuose GGN gyvenantiems asmenims ir kitiems Elektrėnų savivaldybės gyventojams, turintiems proto ir (arba) psichikos negalią ir kuriems nustatytas tokių paslaugų poreikis.

Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Planuojama projekto veiklas baigti įgyvendinti iki 2023-02-28.

Ūkio plėtros ir investicijų skyrius 

Related posts