BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<242/394> DIRST: APIE  VIEVIO PERVAŽOS REKONSTRUKCIJĄ # 2021 – 04 – 10

BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

242/394

DIRST: APIE  VIEVIO PERVAŽOS

REKONSTRUKCIJĄ

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt 
Portale paskelbta: 2021 – 04 – 10

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

PASITARIMAS DĖL VIEVIO PERVAŽOS REKONSTRUKCIJOS

2021-04-09

Iki 2023 m. bus rekonstruota Vievio pervaža (geležinkelio kelio ir automobilių kelio sankirtoje Lentvaris – Vievis). Bus iškastas tunelis, taip pat numatoma rekonstruoti važiuojamąją dalį, kelio Nr. 108 ruože įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką, atramines sienutes, nuovažas, eismo saugos priemones, apšvietimą ir įrengti dvi žiedines sankryžas.

Rekonstrukcija prasidės netrukus, todėl iškilo laikinųjų kelio jungčių klausimas. Elektrėnų savivaldybės administracijos atstovai balandžio 8 d. susitikime su pervažos projektuotojais, rangovais ir užsakovais pasiūlė sunkiasvores transporto priemones nuo Kernavės žiedo nukreipti per Jonavą, o lengvąsias transporto priemones – ne per Balceriškių, o per Medžiolų kaimą. Savo pasiūlymą administracijos atstovai pagrindžia tuo, kad laikinasis apvažiavimas (planuojama 9–10 mėn.) sukels didelių nepatogumų Balceriškių kaimo gyventojams. Šis pasiūlymas bus apsvarstytas.

Per parą Vievio pervažą kerta apie 3600 automobilių, iš kurių apie 400 sunkiasvorių. Šiuo metu ši pervaža patenka į pačių rizikingiausių ir nesaugiausių Lietuvos pervažų trisdešimtuką.

Tarybos ir mero sekretoriatas 

Related posts