BŪTIS: PAMĄSTYMAI # ANDRIAUS ŠIMKAUS P.<52/108> DIRST: APIE KAUKES IR SKIEPŲ PASUS JAV # 2021 – 04 – 13

BŪTIS: PAMĄSTYMAI

ANDRIAUS ŠIMKAUS

52/108

DIRST: APIE KAUKES IR SKIEPŲ

PASUS JAV

ANDRIUS ŠIMKUS, www.dirst.lt 

2021 – 04 -12

22 JAV VALSTIJOSE NĖRA PRIVALOMŲ KAUKIŲ, O 12 – DRAUDŽIA SKIEPŲ PASUS

Padėtis JAV pradeda vis labiau skirtis nuo Europos. Kaukės niekada nebuvo privalomos 9 valstijose. Dabar jos jau neprivalomos 22. Ir, žinoma, jokių lockdownų (izoliacijų www.dirst.lt) ir kitų drakoniškų priemonių. Infekcijos tendencijos yra tokios pat arba geresnės nei tose valstijose, kuriose taikomi lockdowno ir privalomų kaukių reikalavimai. Nedarbas ir šalutiniai nuostoliai yra gerokai mažesni.

Kaip matote iš žemėlapio, pirmauja respublikonų gubernatoriai. Tačiau taip pat yra dvi valstijos, kuriose nėra reikalavimo turėti kaukę ir kuriose gubernatoriai demokratai. Vis dėlto Viskonsino valstijoje įstatymas buvo panaikintas teismo sprendimu prieš gubernatoriaus valią.

Taigi JAV situacija tampa vis panašesnė į Švediją, kur parduotuvės, restoranai ir mokyklos veikia visą dieną. Ten irgi cirkuliuoja #B117 ir kitos mutacijos. Vis dėlto eksponentinio augimo nėra.

Beje, Švedijoje vienam gyventojui tenkantis intensyviosios terapijos skyrių lovų skaičius yra mažiausias Europoje, o Vokietijoje – didžiausias, nedaug atsilieka Austrija. Visiškai nesuprantama, kodėl Vokietijoje ir Austrijoje intensyviosios terapijos skyriai yra pilni, o Švedijoje – ne.

Skiepų pasų draudimas

Judėjimas prieš skiepų pasą vis labiau plinta ir JAV. Nors Floridos ir Pietų Dakotos gubernatoriai iš pradžių draudė, bet vis daugiau valstijų seka jų pavyzdžiu, iš dalies priimdamos reglamentus, tačiau daugėja ir teisinių draudimų. Šiuo metu yra 12 valstijų, įskaitant dvi demokratų valdomas, t. y. Kanzasą, kuriame taip pat netaikomas reikalavimas turėti kaukę, ir Minesotą.

Šaltinis 2021 m. balandžio 12 d.

Išversta su www.DeepL.com/Translator

Sveikatos visiems,

Andrius 

Related posts