BŪTIS: KULTŪRA, TRADICIJOS # GINTAUTO ČERNECKIO P.<17> ŽEMAIČIŲ BIBLIOFILAS NR.10 „ŽEMAITIJA. SAMOGITIA“ # 2021 – 04 – 29

BŪTIS: KULTŪRA, TRADICIJOS

GINTAUTO ČERNECKIO

17

Portale publikuota: 2021 – 04 – 29

SIMONO DAUKANTO BIBLIOFILŲ KLUBO LAIKRAŠTIS *2020 M. GRUODŽIO 26 D. ŠEŠTADIENIS * ISSN 1392 – 9100 * NR. 10 

„Žemaitija. Samogitia“. Sudarytojai Adomas Butrimas ir Marius Iršėnas. Dizainerė Rasa Ja[1]nulevičiūtė. Vilnius: Vilniaus dailės akademijos leidykla, 2020. Lietuvių ir anglų kalbomis.

Žemaitijos rašytinės istorijos pirmajam pus[1]lapiui atsivertus 1219 m., per ateinančius 800 metų šis regionas istorijos negandose nedingo, žemaičiai ir toliau čia tebegyvena. Nedaugeliui Europos regionų ir tautų nusišypsojo tokia isto[1]rijos sėkmė. Ši knyga – paskutinių trisdešimties metų jaunosios ir vyresniosios kartos žemaičių mokslininkų ir kultūros veikėjų bendruomenės žvilgsnis į regiono ir žmonių istoriją ir dabartį. Knygos mėgėjai ras įžvalgų apie žemaičių raštijos raidą, ne kartą bus nustebinti išnyrančių Žemai[1]tijai nusipelniusių kultūros ir raštijos veikėjų veidais, kultūros vietomis ir artefaktais. Puikiai išleistas jubiliejinis, reprezentacinis leidinys pa[1]pildys bibliofilo lentyną, džiugins dažną sveiko proto žemaitį, skatins atsigręžti į savo šaknis, bus puiki dovana Žemaitija besidominčiam svečiui.

##

##

 (Bus daugiau)

Related posts