BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA # ROMUALDO ČERNECKIO P.<165/276> ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS LXIV # 2021 – 05 – 02

 BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA

ROMUALDO ČERNECKIO

165/276

ČIPOLINAS IR

DIRSČIUKAS 

LXIV

2021 – 05 – 02

Č.: 

  – Buona sera. Sveikinu tave su atėjusia geguže, įsibėgėjančiu pavasariu, be to, su  gražiomis prasmingomis šventėmis šį mėnesį. Prabėgo savaitė. Pasaulyje įtampa akivaizdžiai didėja. Ką apie tai pasakysi?  

D.:

Ir mano nuoširdūs palinkėjimai…

Kaip įprastai, pasidalysiu mintimis apie sudėtingą padėtį medicinos bei politikos frontuose, užsiminsiu apie savo gyvenimą savaitę.

Interneto erdvėje radau įdomią informaciją, jog žymus virusologijos profesorius Hendrickas Streeckas mokslininkų žinias apie COVID-19  vertina kaip labai jau netvarias, be perstojo kintančias. 

„Man pačiam labai norėtųsi žinoti viską apie tai, kaip virusas plinta, kokie yra Sars-CoV-2 veikimo ir mutavimo mechanizmai. Patikėkit, tuo klausimu aš skaitau visas svarbiausias man prieinamas studijas. Tačiau juo daugiau žinau, tuo aiškiau man daros, kiek daug dar ko nežinau“, – prisipažino H. Streeckas šveicarų dienraščiui „Neue Züricher Zeitung“.

Taigi, patys specialistai kol kas skęsta nežinioje. Gi diskusijose su kolegomis gilesnių žinių apie koronavirusą neranda. 

Politikos srityje, manau, tarp JAV ir Europos Sąjungos, Rusijos bei Kinijos, besiginčijančių  dėl galių geopolitinėje erdvėje, vis daugėja karingos retorikos, tarpusavio gąsdinimo, niekinimo, ir „kietumo“ vaidinimo , ginklų žvanginimo -tai lyg ir kvietimas žiūrėti įdomų šou. Be abejo, laikas parodys, ar ši įžvalga teisinga.

Na, stebėkime… 

Asmeniniame gyvenime bandau pats spręsti savo sveikatos problemas. žinoma, pasitardamas su savo organizmu. Kas gi daugiau padės?.. 

Č.:

 – Iki!

D.:

   – Iki!  

Su ČIPOLINU kalbėjosi ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt

Vievis, 2021 – 05-02

Related posts