BŪTIS: IŠMINTIS # ANDRIAUS ŠIMKAUS P.<65/121> DIRST: APIE SKIEPIJIMĄSI # 2021 – 05 – 15

BŪTIS: IŠMINTIS

ANDRIAUS ŠIMKAUS

65/121

DIRST: APIE SKIEPIJIMĄSI 

ANDRIUS ŠIMKUS, www.dirst.lt 

Laiškas redakcijai: kaip kalbėtis su darbdaviu

Sveiki.

Štai aktuali informacija, kuri gali būti naudinga atsakant skiepytis reikalaujantiems darbdaviams ar įkyriai skambinėjantiems medicinos atstovams su siūlymu vakcinuotis nuo COVID-19.

Šaltinis

„… manau, kad ši informacija neįtikėtinai gera. Dažnai mūsų klausia, ar skiepysimės. Aiškiai atsisakydami reaguojame visada šiek tiek susierzinę, o kartais ir agresyviai. Mano sesuo šiandien jautėsi taip pat ir, manau, ji atsakė puikiai.

Darbdavys:

– Ponia, …. ar ketinate skiepytis?

Darbuotoja:

– Taip, po to, kai pasibaigs šios vakcinos serumo bandymų etapas, maždaug po 4 metų.

Darbdavys:

– Nesuprantu, nejaugi jūs be jokios atsakomybės?

Darbuotoja:

– Kadangi atsakau už savo kūną, lauksiu mažiausiai 5 metus (2020 m. II ketvirčio pradžia). Visos vakcinos bandytos ne trumpiau kaip 5 metus (aklo tyrimo metu dvigubai – 10). Šį kartą norėčiau palaukti. Jeigu iki to laiko bus patikrinta rizika ir lydės sėkmė, aš taip pat pasiskiepysiu.

Darbdavys:

– Argi nežinote, kad paskiepyti žmonės netrukus gaus daugiau laisvės ir galimybių?

Darbuotoja:

Taip, žinau. Manau, kad tai teisinga. Tas, kuris, kaip gyvas žmogus, išbandys naujo tipo genus keičiančią vakciną (mRNA), turėtų būti apdovanotas ir bet kuriuo atveju jam reikėtų suteikti daugiau galimybių. Juk jis taip rizikuoja. Aš, savo ruožtu, pasiryžusi save riboti ir laukti geresnių laikų, kai vėl bus galima mėgautis viskuo laisvai ir netrukdomai.

Darbdavys: (Visiškas sumišimas ir jokių argumentų…).

Darbuotoja:

– Ir dar noriu Jums pasakyti, jeigu negalite patikėti, kad tai bandomasis etapas, – visų šiuo metu ES galiojančių C. vakcinų ppripažinimą peržiūrėjo pati ES ir paskelbė, kad jos patvirtintos skubos tvarka. Skubus patvirtinimas suteikiamas tik toms vakcinoms, kurių pirmasis penkerių metų bandymų etapas dar nepasibaigęs.

Ir žinote, kas yra gražiausia šioje argumentacijoje? Ji visiškai atitinka tiesą”.

Geros visiems sveikatos,

Andrius 

Related posts