BŪTIS: PAMĄSTYMAI # ANDRIAUS ŠIMKAUS P.<76/132> DIRST: APIE  ALABAMĄ  # 2021 – 06 – 02

BŪTIS: PAMĄSTYMAI

ANDRIAUS ŠIMKAUS

76/132

DIRST: APIE  ALABAMĄ 

ANDRIUS ŠIMKUS, www.dirst.lt 

2021 – 06 – 02

Sveiki!

Alabama – kita JAV valstija, kuri uždraus skiepų pasus

Peter F. Meyer

Išversta padedant www.DeepL.com/Translator

,,JAV vis daugiau valstijų atsisveikina su „Corona“ priemonėmis. Lockdownai, privalomos kaukės, mokyklų, restoranų, parduotuvių uždarymas ne tik atšaukiamas, bet vis dažniau uždraudžiamas įstatymais. Vis daugiau valstijų įstatymiškai draudžia skiepų pasus. Visiškai priešingai nei čia ir Europoje.

Iš karto įsigaliojusiu Alabamos įstatymu draudžiama bet kuriai valstijos agentūrai išduoti skiepų pasus, o įmonėms draudžiama reikalauti tokių dokumentų. Respublikonė gubernatorė Kay Ivey jau pasirašė įstatymą, pranešė CNN.

„Esu savanoriško skiepijimo šalininkė, o pasirašydama šį įstatymo projektą tik dar labiau įtvirtinu šį savo įsitikinimą“, – po įstatymo projekto pasirašymo pareiškime sakė Ivey. Šio mėnesio pradžioje valstijos įstatymų leidžiamosios valdžios priimtame teisės akte skiepijimo pasas plačiai apibrėžiamas kaip „skiepijimo dokumentas“.

Alabama yra tik naujausia valstija, kurioje įvesta apribojimų reikalauti įrodymų, kad asmuo buvo paskiepytas nuo Covid-19.

Kitose valstijose viskas puikiai veikia ir be skiepų paso. Į stadionus susirenka dešimtys tūkstančių žmonių, restoranai pilni, kaukės – išimtis.

Floridos respublikonų gubernatorius Ronas DeSantis šį mėnesį pasirašydamas teisės aktą, draudžiantį skiepų korteles, rėmėsi pasirinkimo laisve: „Floridoje jūsų asmeninis pasirinkimas dėl skiepų bus apsaugotas ir joks verslas ar valdžios institucija negalės atsisakyti suteikti jums paslaugų dėl jūsų pasirinkimo.“

Vaizdas iš ”Vystar veterans memorial arenos“ Džeksonvilyje, Floridoje,2021 m. balandžio 25 d.

 Teksaso valstijos gubernatorius Gregas Abbotas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame vaizdo įraše teigė, kad jokia vyriausybė neturėtų reikalauti įrodyti skiepijimo ar kitos privačios sveikatos informacijos vien tam, kad būtų galima gyventi įprastą kasdienį gyvenimą. Praėjusį mėnesį respublikonas išleido įsaką, kuriuo uždraudė valstijos reikalaujamą skiepijimo įrodymą savo valstijoje.

Kovo mėn. Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Džen Psaki (Jen Psaki) teigė, kad „nebus centralizuotos visuotinės federalinės skiepų duomenų bazės ir centralizuoto reikalavimo turėti vieną skiepų pasą“.

ŠALTINIS

Geros sveikatos,

Andrius 

Related posts