BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA # ROMUALDO ČERNECKIO P.<279/390> ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS LXXVII # 2021 – 08 – 01

 BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA

ROMUALDO ČERNECKIO

279/390

ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS LXXVII

2021 – 08 – 01

Č.: 

   – Buon pomeriggio!

D.: 

 – Sveikas. 

Č.:

 – Kokios savaitės naujienos? 

D.:

 – Liepos 29d., ketvirtadienį, portalo www.dirst.lt internetinio leidinio „Skvarbus žvilgsnis į būtį“ kūrybinės grupės nariams ir jų bičiuliams organizavau pavasarojimo dieną. Dalyvavo 10 žmonių. Iš pradžių susirinkome Vievio kavinėje „Sėkmės užeiga“, kur lyjant paskanavome kibinų, išgėrėme skanios gaivos. Po to nuvykome į gražų gamtos kampelį, kur smagiai praleidome laiką. Tik gaila, negalėjo atvažiuoti kūrybinės grupės narys Jonas Paulauskas, kuris neseniai grįžo iš Bulgadijos ir žadėjo pasidalyti poilsinės išvykos įspūdžiais. 

   Č.:

 – Geopolitikoje – ir toliau vasarinis štilis? 

D.: 

Ne. Nors žmonės atsipalaidavę atostogauja, bet Lietuvą, kaip ir visą pasaulį, užklupusios klimato kaitos, besiaučiančios koronaviruso infekcijos, taip pat kitos negandos. Antai, respublikoje vis dažniau ir garsiau šnekama apie prasidedančią ketvirtą COVID-19 pandemijos bangą. Jau krizinė padėtis ir su  šimtais iš Baltarusijos plūstančių migrantų.

Beje, kas atidžiau žvelgia į besirutuliuojančius nūdienius įvykius, jau gali įsivaizduoti Lietuvos pašonėje besikuriančią sąjunginę Rusijos ir Baltarusijos valstybę. Vyraujant dabartinei konfrontacinei politikai su tomis šalimis įtampa tik didės. Tad ramesnių laikų, manau, kad nesulauksime. Beje, oponentai gali atsiųsti ir kitų kuo netikėčiausių „dovanų“, apie kurias šiandien niekas nė nenumano…   

Č.: 

 – Iki!

D.: 

   – Iki!

Su ČIPOLINU kalbėjosi ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt

Vievis, 2021 – 08-01

Related posts