BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<723/874> DIRST: DĖL ASBESTO ATLIEKŲ # 2021-10-30 

 TIS: VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

723/874

DIRST: DĖL ASBESTO ATLIEKŲ

Informacijos šaltinis:  www.elektrenai.lt

Portale paskelbta: 2021 – 10 – 30

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

DĖL ASBESTO ATLIEKŲ NEMOKAMO TVARKYMO

2021-10-27

Savivaldybė kviečia pasirūpinti savo gyvenamąja aplinka ir pasinaudoti nemokama paslauga išvežti pavojingas atliekas iš individualių valdų. Nemokamai renkamos ir išvežamos asbesto turinčios atliekos: šiferis, asbestcementiniai vamzdžiai ar kiti asbesto gaminiai.

Gyventojai savo prašymus dėl jų išvežimo turi pateikti seniūnijoms iki 2021 m. lapkričio 5 d. Prašyme turi būti nurodyta išsami informacija apie atiduodamas atliekas (šiferis ar asbestcementiniai vamzdžiai, ar kt.), jų kiekį (tonomis), atliekų buvimo vietą (paėmimo adresas) bei savo kontaktinius duomenis.

Atliekas tvarkanti įmonė nemokamai surinks asbesto turinčias atliekas, jeigu jos bus sudėtos atskirai ir nesumaišytos su kitomis atliekomis. Šiferio lapai turi būti sudėti ant padėklų (palečių) bei apsukti plastikine pakavimo plėvele, šiferio duženos sudėtos į dvigubus plastikinius maišus, didmaišius, dėžes ir taip pat sukrautos ant padėklų (palečių), o kitos asbesto turinčios atliekos – apsuktos plėvele (ne mažiau nei 2 sluoksniai) arba sudėtos į sandarią tarą ir sukrautos ant padėklų (palečių).

Atkreipiame dėmesį į tai, kad tie gyventojai, kurie pastato atnaujinimo darbams yra suplanavę gauti arba jau yra gavę kitokį finansavimą, pvz., ES struktūrinės paramos ar kitų fondų bei programų lėšas, negali pretenduoti į nemokamą asbesto turinčių atliekų surinkimą ir šalinimą.

Elektrėnų savivaldybės administracija

Related posts