BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<879/1030> DIRST: GILUČIUOSE # 2021-12-11

BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

879/1030

DIRST: GILUČIUOSE

2021 – 12 – 11

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

ĮGYVENDINTAS GILUČIŲ BENDRUOMENĖS PROJEKTAS „LAUKO EDUKACINIŲ ERDVIŲ KŪRIMAS GILUČIŲ KAIME“

2021-11-30

Su pirmuoju šių metų sniegu Gilučių bendruomenė kartu su partneriais – Viesų ir Abromiškių bendruomenėmis baigė įgyvendinti projektą pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2021 metų veiksmų plano 1.1.4 priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo, įgyvendinant bandomąjį modelį.

Projekto tikslas – per bendruomeninę veiklą tenkinti bendruomenės narių poreikius (socialinius, kultūrinius), taip stiprinant narių sutelktumą ir tarpusavio pasitikėjimą.

Bendra projekto vertė – 2982,84 Eur. Finansuojama Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Priemonę, pagal kurią finansuotas projektas koordinuoja Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Projektas metu bendruomenės nariai ir partneriai, žiūrėjo filmą apie gamtą ir gyvūnus. Edukacija „Visa tiesa apie gyvūnus“ su gamtos fotografu ir knygos autoriumi Mariumi Čepuliu, sukvietė gausų būrį gamtos mylėtojų, kurie išgirdo fotografijos gamtoje subtilybes ir paslaptis apie Lietuvoje gyvenančius žvėris, paukščius ir vabzdžius. Įgyvendinant projekto tikslą, buvo įsigytos prekės ir paslaugos edukacinių erdvių įrengimui. Gilučių kaime po atviru dangumi pradėjo veiklą gyvasis muziejus su vabzdžių viešbučiais (4 vnt.), paukščių lesyklomis (4 vnt.) ir lauko skaitykla su knygų nameliu (1 vnt.) bei suoliukais (2 vnt.), o edukacines erdves papuošė daugiamečių gėlių vazonai (5 vnt.). Visi bendruomenės nariai, vietos gyventojai ir svečiai visada laukiami šiose erdvėse, apžiūrint pavasarį viešbučiuose įsikursiančius vabzdžius, žiemą su saujele sėklų paukščiams ar ištįsus metus su perskaityta knyga, kuria norisi pasidalinti.

Gilučių bendruomenė dėkoja visiems dalyvaujantiems bendruomeniniame gyvenime ir neatlygintinai prisidėjusiems įgyvendinant projektą. Tikime, kad projekto metu organizuotos pažintinės veiklos, sustiprino bendruomeniškumo jausmą, o po atviru dangumi įkurtos edukacines erdvės, sukurs dar patrauklesnę gyvenamąją aplinką ir padės sukurti artimą žmogaus ir gamtos ryšį.

Gilučių bendruomenės informacija 

Related posts