BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA # ROMUALDO ČERNECKIO P.<397/508> ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS XCII # 2021-12-19

BŪTIS: IŠMINTIS / KŪRYBA 

ROMUALDO ČERNECKIO

397/508

ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS XCII

2021 – 12 – 19

Č.: 

 – Šiandien turiu laiko, tad sveikinuosi anksčiau.

  D.: 

 – Labas. 

Č.:

 – Ar ką nors įdomaus papasakosi?

   D.:

 – Jau sakiau tau, kad Tomas atostogauja pas mane. Sotus, mėgsta maudytis duše, apsilanko įvairiuose miesto renginiuose, kai geresnė žiemos diena, pasivaikšto po Vievį. 

Sveikatos apsaugos srityje? Lietuvoje naujų COVID-19  infekcijos atvejų skaičius kol kas stabilizavosi, o pasaulyje vyrauja nerimas dėl sparčiai plintančios omikron atmainos.

Č.:

  – Kas naujo politikos srityje? 

D.:

  – Lietuvoje po Vyriausybės politinės krizės dėl trąšų tranzito iš Baltarusijos į Klaipėdą įsivyravo akivaizdi šlykštybė: atsakingi už padėtį ministrai neatsistatydino iš pareigų, nors pareiškimus dėl to buvo padavę, mat, rado atpirkimo ožį – pavaldinį. 

Pasalyje apžvalgininkų dėmesys nukrypęs į šią savaitę vykusį Kinijos ir Rusijos vadovų Xi Jinpingo bei Vladimiro Putino internetinį pokalbį. Jie aptarė įvairius abiejų šalių savarankiško  vystymosi aspektus. Kai kas iš apžvalgininkų šį susitikimą laiko istoriniu įvykiu. 

Kita dėmesio verta aktualija – Rusijos ultimatumas NATO dėl jos plėtros į rytus, dėl įsigalėjimo ten. Kol kas šios karinės sąjungos šalys, ypač Šiaurės Europos ir Baltijos valstybės,  į ultimatumą sureagavo neigiamai – kategoriškai atsisakė vykdyti Rusijos reikalavimus. Netrukus pamatysime, kaip toliau vystysis įvykiai. Regis, konfrontacija stiprėja. Kita vertus, tai gali būti tik įprasti Rusijos gąsdinimai. 

Č.:

 – . Iki!

D.:

– Iki!

Related posts