BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<945/1096> DIRST: DĖL KATALIZATORIŲ PERDIRBIMO GAMYKLOS # 2021-12-28 

BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

945/1096

DIRST: DĖL KATALIZATORIŲ PERDIRBIMO GAMYKLOS

2021 – 12 – 28

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

DĖL PLANŲ STATYTI KATALIZATORIŲ PERDIRBIMO GAMYKLĄ LAZDĖNŲ KAIME

2021-12-28

Džiaugiamės, kad Lazdėnų kaimo bendruomenė „Liepa“ aktyviai domisi infrastruktūros reikalais, kurie daro ar gali daryti poveikį gyvenamosios vietovės aplinkai, jos žmonių gyvenimo, darbo ir poilsio kokybei. Visiškai suprantame ir pateisiname bendruomenės susirūpinimą dėl visuomenės informavimo priemonėse paskelbtos informacijos apie tai, kad šalia Vievio UAB „Refinis“ planuoja pastatyti gamyklą, kurioje iš susmulkintų automobilių katalizatorių, juos termiškai apdorojant, būtų išgaunami taurieji metalai – iki 17,5 t per metus (inf. šaltinis https://www.vz.lt/pramone/2021/12/21/investicija-salia-vievio-tokiu-gamyklu-europoje-vienetai).

Informuojame, kad Elektrėnų savivaldybės administracijoje iki šiol nėra gauta UAB „Refinis“ prašymų, susijusių su minėto objekto projektavimu ar statybomis.

Įvertinę situaciją, pareiškiame, kad Elektrėnų savivaldybė informuos bendruomenę apie reikalus, susijusius su minėto objekto planavimu, reikalaus, kad būtų atliktas poveikio aplinkai įvertinimas, be kurio neleis vykti statyboms, pagal kompetenciją rūpinsis aplinkosauga, įtrauks bendruomenę į sprendinių svarstymo ir priėmimo procedūras, padės apginti gyventojų teises.

Elektrėnų savivaldybės administracija 

Related posts