I. KELIAI # WWW.DIRST.LT P. <1044 / 1195> SITUACIJA # 2022 – 01 – 21

I. KELIAI

1044 / 1195

SITUACIJA

Informacijos šaltinis: eismoinfo.lt

Portale paskelbta: 2021 – 01 – 21

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

      I. Kelių būklė ir eismo sąlygos (KBES)

2022-01-21  06:00 

Sudėtingos eismo sąlygos! Būkite budrūs!

Dėl besitęsiančio snygio, vietomis pustymo ir pūgos, sudėtingos eismo sąlygos šiuo metu yra visoje Lietuvoje. Valstybinės reikšmes keliai provėžoti, slidūs, daug kur padengti pažliugusio, prispausto ar puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis pagrindiniuose keliuose siekia iki 15 centimetrų storio, mažesnio intensyvumo keliuose iki 20 centimetru storio. Alytaus ir Vilkaviškio rajonuose yra rajoninių kelių kurie dėl sniego sunkiai pravažiuojami, o Telšių rajone yra ir nepravažiuojamų rajoninių kelių ruožų. AB „Kelių priežiūra“ slidžius ir apsnigtus kelių ruožus barsto ir valo, tačiau dėl snygio ir pustymo kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojų prašome atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Visoje šalyje sninga. Oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Dieną eismo sąlygas sunkins plikledis, snygis, pustymas! Būkite atidūs!

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur protarpiais pasnigs. Daugelyje rajonų plikledis, pustys, vietomis kils pūga. Vėjas šiaurės vakarų, 9–14 m/s, daug kur gūsiai 15–20 m/s, pajūryje iki 25 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Papildymas)

II. KBES

2022-01-21  13:00

Sudėtingos eismo sąlygos dėl snygio ir pustymo! Būkite budrūs!

Dėl buvusio ar besitęsiančio snygio, pustymo ir pūgos, sudėtingos eismo sąlygos šiuo metu išlieka didžiojoje šalies dalyje. Valstybinės reikšmes keliai provėžoti, slidūs, daug kur padengti pažliugusio, prispausto ar puraus sniego sluoksniu. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose sniego sluoksnis vietomis siekia iki 20 centimetrų storio. Žiemiškai geresnės eismo sąlygos yra Rokiškio ir Panevėžio rajonuose, kur slidžių kelių ruožų yra tik rajoniniuose keliuose. AB „Kelių priežiūra“slidžius ir apsnigtus kelių ruožus barsto ir valo, tačiau dėl snygio ir pustymo kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojų prašome atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Didžiojoje šalies dalyje snygis arba pustymas, tik Klaipėdos ir Skuodo rajonuose be žymesnių kritulių. Oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

III. KBES

Spūstis kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai

2022-01-21

Magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai nuo 55 km (Puskelnių) link Lenkijos sienos susiformavusi transporto priemonių spūstis.

Dėl sausio 20 d. po pietų Lenkijos teritorijoje įvykusio eismo įvykio pradėjo formuotis spūstis ir Lietuvos teritorijoje, o iškritus gausiems krituliams ir pradėjus pustyti eismo sąlygos tapo sudėtingos, dėl to įvyko keli eismo įvykiai.

Dėl susidariusios spūsties AB „Kelių priežiūra“ žiemos kelių priežiūros mechanizmai negali pravažiuoti ir atlikti valymo ir barstymo darbų.

Vairuotojų atsiprašome už nesklandumus ir patariame rinktis kitą maršrutą.

IV. KBES

Ateinančią parą išliks sudėtingos eismo sąlygos

2022-01-21

Artimiausiomis valandomis snigti nenustos, nors intensyvumas po truputį mažėja, tačiau vietomis prognozuojami gausūs krituliai, pustys, vietomis galima trumpa pūga. Visa kritulių sistema juda iš pajūrio link pietryčių, per naktį šiek tiek pasisuks ir paskutinis sniegas turėtų iškristi šalies šiaurės rytuose ankstyvą rytą. Nors kritulių intensyvumas ir mažėja, tačiau pavojus keliuose išlieka – snygis, pustymas, pūga ir tamsus paros metas neleis atsipalaiduoti.

Prašome vairuotojų būti itin atidžius, rinktis saugų greitį ir, jei yra galimybė, atidėti keliones ypač mažo intensyvumo rajoniniais keliais.

V. KBES

2022-01-21  16:00

Sudėtingos eismo sąlygos dėl snygio ir pustymo! Būkite budrūs!

Dėl buvusio ar besitęsiančio snygio, pustymo ir pūgos, sudėtingos eismo sąlygos šiuo metu išlieka didžiojoje šalies dalyje, ypač rytų ir pietryčių Lietuvoje bei Šiaulių, Kupiškio Kaišiadorių ir Marijampolės rajonuose. Valstybinės reikšmes keliai provėžoti, slidūs, daug kur padengti pažliugusio, prispausto ar puraus sniego sluoksniu. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose sniego sluoksnis vietomis siekia iki 20 centimetrų storio. AB „Kelių priežiūra“ slidžius ir apsnigtus kelių ruožus barsto ir valo, tačiau dėl snygio ir pustymo kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojų prašome atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Didžiojoje šalies dalyje snygis arba pustymas, tik Klaipėdos ir Skuodo rajonuose be žymesnių kritulių. Oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Naktį eismo sąlygas sunkins snygis, pustymas, plikledis ir gūsingas vėjas! Būkite budrūs!

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daug kur pasnigs, pustys, rytiniuose rajonuose kai kur galima trumpa pūga. Plikledis. Vėjas šiaurės vakarų, šiaurės, 9–14 m/s, pajūryje gūsiai 15–20 m/s. Oro temperatūra nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio.

Related posts