I. KELIAI # WWW.DIRST.LT P. <1167 / 1318> SITUACIJA I # 2022 – 02 – 20

I. KELIAI

1167 / 1318

SITUACIJA I

Informacijos šaltinis: eismoinfo.lt

Portale paskelbta: 2021 – 02 – 20

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

      I. Kelių būklė ir eismo sąlygos (KBES)

2022-02-20  06:00

Keliuose yra slidžių ruožų! Būkite budrūs!

Dėl buvusių ar besitęsiančių mišrių kritulių Lietuvoje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios arba drėgnos. Tačiau mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje išlieka provėžoti, aplediję, vietomis padengti plonu prispausto sniego sluoksniu.

Telšiuose, Radviliškyje, Anykščiuose ir Zarasuose eismo sąlygas sunkina ten susiformavęs plikledis.

AB „Kelių priežiūra“ slidžius ir apsnigtus kelių ruožus barsto, tačiau vairuotojų prašome būti atidžius, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo kelyje.

Šalies vakaruose vietomis šlapdriba, šiaurėje vietomis lijundra, kitur šalyje daug kur dulksna. Oro temperatūra nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos. 

Dieną eismo sąlygas sunkins gūsingas vėjas! Būkite atidūs!

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną protarpiais krituliai. Vėjas pietvakarių, vakarų, 7–12 m/s, vietomis gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos.

##

II. KBES 

2022 – 02 – 20  13:00

Rajoniniuose keliuose yra slidžių ruožų! Būkite budrūs!

Dėl buvusių ar besitęsiančių kritulių Telšių apskrityje ir Raseinių rajone valstybinės reikšmės kelių dangos su šlapio sniego provėžomis. Likusioje šalies dalyje magistraliniai ir krašto keliai šlapi, tačiau mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje išlieka provėžoti, aplediję, vietomis padengti plonu prispausto sniego sluoksniu. AB „Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis saugaus atstumo, kuris žiemą turėtų būti tris kartus didesnis nei vasarą..

Telšių, Šiaulių, Panevėžio ir Tauragės apskrityse lietus pereinantis į snygį, Marijampolės apskrityje lietus. Kitur be kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

##

III. KBES

2022 – 02 – 20  16:00

Rajoniniuose keliuose yra slidžių ruožų! Būkite budrūs!

Dėl šlapdribos Utenos apskrityje valstybinės reikšmės kelių dangos vietomis su šlapio sniego provėžomis, likusioje šalies dalyje magistraliniai ir krašto keliai šlapi. Tačiau mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje Lietuvos dalyje išlieka provėžoti, aplediję, vietomis padengti plonu prispausto sniego sluoksniu. AB „Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis saugaus atstumo, kuris žiemą turėtų būti tris kartus didesnis nei vasarą. Taip pat atkreipkite dėmesį į tai, jog sinoptikai vakare žada gūsingą vėją, dėl kurio ant kelių dangų, ypač miškingose vietovėse, gali būti nuvirtusių medžių ar nukritusių šakų.

Telšių, Klaipėdos, Tauragės, Marijampolės ir Kauno apskrityse lietus, Utenos apskrityje šlapdriba, kitur be kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos. 

Naktį eismo sąlygas sunkins gūsingas vėjas ir plikledis! Vairuokite atsargiai!

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daug kur sniegas, šlapdriba, pereinantys į lietų. Vietomis plikledis. Pietinių krypčių vėjo gūsiai kai kur sieks 15–18 m/s. Žemiausia oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos.

##

IV. KBES

EISMO SĄLYGOS SAVAITGALĮ

2022-02-18

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija įspėja, kad ateinantį savaitgalį vairuotojai turėtų būti ypatingai budrūs keliuose dėl šalyje prognozuojamo itin audringo ir pavojingo vėjo bei jo sukeltų padarinių. Šeštadienį visoje šalyje numatomi krituliai – daugiausia šlapdriba. Pūs smarkus pietų, pietvakarių vėjas. Pirmoje dienos pusėje vėjas dar labiau įsisiautės, pajūryje prognozuojama stipri audra. Vairuotojų prašome atkreipti dėmesį į tai, jog esant stipriam vėjui ant kelių dangų, ypač miškingose vietovėse, gali būti nuvirtusių medžių ar nukritusių šakų, taip pat gali palinkti arba nuvirsti kelio ženklai.

Nors keletą dienų šalyje vyravo šiltesni orai, eismo dalyviai turi atsižvelgti į nuolat besikeičiančias žiemiškas eismo sąlygas, kelių būklę. Ant kelio dangos naktį ir anksti ryte gali formuotis plikledis, todėl vairuotojams būtina atsižvelgti į kelio dangos būklę ir pasirinkti saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį, taip pat reiktų nelenkti kitų transporto priemonių, jei nėra būtinybės, o persirikiuojant būti  ypač atidiems.Besitraukiant kalendorinei žiemai, keliuose veriasi duobės. Remiantis AB „Kelių priežiūra“ duomenimis, vien šią savaitę užtaisyta 3757 kv. m išdaužų. Daugiausiai išdaužų užtaisyta Šalčininkų, Šilalės, Akmenės ir Telšių rajonuose. Taip pat dėl silpnos, lūžtančios, byrančios kelio dangos, besiformuojančių išdaužų atskiruose valstybinės reikšmės kelių ruožuose  yra taikomi greičio ir transporto masės ribojimai. Apie tai, kuriuose keliuose ir koks masės ar greičio ribojimas taikomas, operatyviai informuojama Kelių direkcijos interneto svetainėje eismoinfo.lt.Po gausaus sniego ir šalčio prasidėjęs staigus atšilimas turi įtakos rajoninių kelių su žvyro danga būklei. Žvyrkeliai reikalauja nuolatinės priežiūros, todėl atsiradę defektai šalinami atsižvelgiant į orų sąlygas – žvyrkelių negalima tinkamai suprofiliuoti esant per daug sausai kelio dangai arba ilgą laiką gausiai lyjant. Dėl šių priežasčių žvyro dangos gali būti rečiau profiliuojamos, tačiau jos yra stebimos ir darbai atliekami tik tada, kai dangų drėgnumas tampa optimalus.

Remiantis AB „Kelių priežiūra“ duomenimis, per savaitę kasdien valstybinės reikšmės keliuose vidutiniškai dirbo 65 mechanizmai, buvo išbarstyta 904 tonos druskos ir 2316 tonos smėlio-druskos mišinių. Atliekant valymo ir barstymo darbus nuvažiuota 26,5 tūkstančiai kilometrų.

Related posts