I. LIETUVOJE # JONO PAULAUSKO P. <184 / 218> DIRST: LŽS PAREIŠKIMAS # 2022 – 02 – 26

I. LIETUVOJE 

JONO  PAULAUSKO

 

184 / 218

DIRST: LŽS PAREIŠKIMAS

 JONAS PAULAUSKAS

2022 -02 – 26

Lietuvos žurnalistų sąjungos pareiškimas dėl karo Ukrainoje

2022 – 02 – 24

Lietuvos žurnalistų sąjunga išreiškia visišką paramą Ukrainos žmonėms, kenčiantiems nuo nacistinės Rusijos ir diktatoriaus valdomos Baltarusijos agresijos. Mūsų bendruomenė labai susirūpinusi visų kolegų, dirbančių karo zonoje saugumu. Mes neturime iliuzijų, kad Putino smogikų kruviną ranką sulaikytų žurnalisto pažymėjimas. Pagarba ir dėkingumas už jūsų drąsą.

LŽS kreipiasi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę ir už informacijos sklaidą atakingas institucijas su reikalavimu nedelsiant sustabdyti bet kokią Rusijos dezinformacijos sklaidą. Nedelsiant uždaryti visus propagandinius Rusijos kanalus.

Taip pat kreipiamės į kabelinių TV retransliuotojus – nedelsiant, nelaukiant reguliuotojų sprendimo, nutraukti Rusijos propagandinių TV kanalų retransliaciją. Siūlome visoms Lietuvos medijoms nutraukti Rusijoje sukurtos produkcijos transliavimą ir Rusijoje sukurto turinio sklaidą.

Taip pat kreipiamės į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją su prašymu panaikinti vizas ir deportuoti Rusijos ir Baltarusijos valdžios valdomų propagandos priemonių darbuotojus, kurie save vadina žurnalistais ir naudojasi žurnalisto teisėmis.

Ukraina, mes su jumis!

Related posts