I. KELIAI # WWW.DIRST.LT P. <1197 / 1348> SITUACIJA I # 2022 – 02 – 27

I. KELIAI

1197 / 1348

SITUACIJA I

Informacijos šaltinis: eismoinfo.lt

Portale paskelbta: 2021 – 02 – 27

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

      I. Kelių būklė ir eismo sąlygos (KBES)

2022-02-27  06:00

Rajoniniuose keliuose yra slidžių ruožų! Būkite budrūs!

Šalyje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos arba drėgnos. Šiaurės rytų, rytų ir pietų Lietuvoje bei Telšių ir Marijampolės apskrityse rajoniniai keliai išlieka vietomis padengti plonu prispausto sniego sluoksniu, aplediję, todėl vairuotojų prašome būti atidžius, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo.

Šalyje be kritulių. Oro temperatūra nuo 2 iki 5 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną kritulių tikimybė maža. Vėjas šiaurinių krypčių, 3-8 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

##

II. KBES 

2022 – 02 – 27  13:00 

Rajoniniuose keliuose yra slidžių ruožų! Būkite budrūs!

Šalyje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos arba drėgnos, tik šiaurės rytų, rytų ir pietų Lietuvoje bei Šilalės ir Telšių rajonuose mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai vietomis išlieka provėžoti, kai kur padengti plonu prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu.

Vairuotojai, neatsipalaiduokite prie vairo, kad pavojingą situaciją įvertintumėte laiku.

Lietuvoje be kritulių. Oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

 

##

III. KBES

Pirmadienį trumpalaikiai eismoinfo.lt sutrikimai dėl serverių atnaujinimo

2022 – 02 – 25

Informuojame, kad pirmadienį (2022-02-28) nuo 12.00 iki 13.00 val. planuojami serverių atnaujinimo darbai, todėl laikinai neveiks Valstybinės reikšmės kelių eismo informacinė sistema, Leidimų naudotis valstybinės reikšmės keliais važiuojant didžiagabarite ir (ar) sunkiasvore transporto priemone išdavimas ir interneto svetainė Eismoinfo.lt. Vartotojų atsiprašome už laikinus nepatogumus.

##

IV. KBES

2022 – 02 – 27  16:00

Rajoniniuose keliuose yra slidžių ruožų! Būkite budrūs!

Šalyje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos arba drėgnos, tik šiaurės rytų ir pietryčių Lietuvoje bei Šilalės rajone mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai vietomis išlieka provėžoti, kai kur padengti plonu prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu.

Vairuotojai, neatsipalaiduokite prie vairo, kad pavojingą situaciją įvertintumėte laiku.

Lietuvoje be kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį kritulių nenumatoma. Žemiausia oro temperatūra nuo 3 iki 8, rytų Lietuvoje kai kur nuo 9 iki 11 laipsnių šalčio.

##

V. KBES

Eismo sąlygos savaitgalį (vasario 25–27)

2022-02-25

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija įspėja, kad penktadienį per Lietuvą iš vakarų juda šaltas frontas, todėl daugelyje vietovių sulauksime trumpalaikių kritulių, daugiausia lietaus ir šlabdribos. Dėl šios priežasties eismo dalyviams reiktų neatsipalaiduoti, nes keliuose vis dar vyraus žiemiškos eismo sąlygos.

Šeštadienio rytą eismo sąlygas apsunkins plikledis, ypatingai rytinėje šalies dalyje – Švenčionių, Ignalinos, Visagino rajonuose. Plikledis ne visada yra matomas, vadinamas juodas ledas, todėl būtina vairuoti atsargiai, taip pat svarbu atkreipti dėmesį važiuojant tiltais ir viadukais, nes būtent čia susidaro iš pirmo žvilgsnio nepastebimas plonytis ledo sluoksnis dėl kurio vairuotojai, netinkamai įvertinę orų ir eismo sąlygas, gali sukelti eismo įvykį.Artėjant pavasariui ir termometro stulpeliams keičiantis  iš pliuso į minusą, keliuose, kur sena, silpna ir nudėvėta kelio danga, veriasi duobės, tai dar papildomas iššūkis vairuotojams. Remiantis AB „Kelių priežiūra“ duomenimis, vien praeitą savaitę valstybinės reikšmės keliuose užtaisyta 6693 kv. m išdaužų. Daugiausia išdaužų užtaisyta Šalčininkų, Mažeikių ir Zarasų rajonuose. Dėl silpnos kelio dangos, besiformuojančių išdaužų visoje Lietuvoje atskiruose kelių ruožuose yra taikomi greičio ir transporto masės ribojimai, apie kuriuos informuojama Kelių direkcijos interneto svetainėje eismoinfo.lt.

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija įspėja, kad penktadienį per Lietuvą iš vakarų juda šaltas frontas, todėl daugelyje vietovių sulauksime trumpalaikių kritulių, daugiausia lietaus ir šlabdribos. Dėl šios priežasties eismo dalyviams reiktų neatsipalaiduoti, nes keliuose vis dar vyraus žiemiškos eismo sąlygos.

Šeštadienio rytą eismo sąlygas apsunkins plikledis, ypatingai rytinėje šalies dalyje – Švenčionių, Ignalinos, Visagino rajonuose. Plikledis ne visada yra matomas, vadinamas juodas ledas, todėl būtina vairuoti atsargiai, taip pat svarbu atkreipti dėmesį važiuojant tiltais ir viadukais, nes būtent čia susidaro iš pirmo žvilgsnio nepastebimas plonytis ledo sluoksnis dėl kurio vairuotojai, netinkamai įvertinę orų ir eismo sąlygas, gali sukelti eismo įvykį.

Artėjant pavasariui ir termometro stulpeliams keičiantis  iš pliuso į minusą, keliuose, kur sena, silpna ir nudėvėta kelio danga, veriasi duobės, tai dar papildomas iššūkis vairuotojams. Remiantis AB „Kelių priežiūra“ duomenimis, vien praeitą savaitę valstybinės reikšmės keliuose užtaisyta 6693 kv. m išdaužų. Daugiausia išdaužų užtaisyta Šalčininkų, Mažeikių ir Zarasų rajonuose. Dėl silpnos kelio dangos, besiformuojančių išdaužų visoje Lietuvoje atskiruose kelių ruožuose yra taikomi greičio ir transporto masės ribojimai, apie kuriuos informuojama Kelių direkcijos interneto svetainėje eismoinfo.lt.

Permainingi orai ir temperatūrų svyravimai diktuoja ir valstybinės reikšmės kelių su žvyro danga būklę, kuri šiuo metu itin prasta. Žvyrkeliai reikalauja nuolatinės priežiūros, todėl atsiradę defektai šalinami atsižvelgiant į orų sąlygas – žvyrkelių negalima tinkamai suprofiliuoti esant per daug sausai kelio dangai arba ilgą laiką gausiai lyjant. Dėl šių priežasčių žvyro dangos gali būti rečiau profiliuojamos, tačiau jos yra stebimos ir darbai atliekami tik tada, kai dangų drėgnumas tampa optimalus.

Remiantis AB „Kelių priežiūra“ duomenimis, per savaitę kasdien vidutiniškai dirbo 135 kelių priežiūros mechanizmai, buvo išbarstyta 2426 tonos druskos ir 4868 tonos smėlio-druskos mišinių. Atliekant valymo ir barstymo darbus nuvažiuota 72 tūkstančiai kilometrų.

Related posts