I. KELIAI # WWW.DIRST.LT P. <1222 / 1373> SITUCIJA I # 2022 – 03 – 05

I. KELIAI

1222 / 1373

SITUACIJA I

Informacijos šaltinis: eismoinfo.lt

Portale paskelbta: 2021 – 03 – 05

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

I. Kelių būklė ir eismo sąlygos

(KBES)

2022 – 03 – 05  09:00 

Rajoniniuose keliuose yra slidžių ruožų! Būkite budrūs!

Šalyje valstybinės reikšmės pagrindinių kelių dangos daugiausia sausos, vietomis drėgnos. Rytų ir pietryčių Lietuvoje mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai vietomis išlieka provėžoti, kai kur aplediję.

Vairuotojai, neatsipalaiduokite prie vairo, kad pavojingą situaciją įvertintumėte laiku.

Lietuvoje be kritulių. Oro temperatūra nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio.

##

II. KBES 

2022 – 03 – 05  16:00 

Rajoniniuose keliuose yra slidžių ruožų! Būkite budrūs!

Šalyje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos sausos, vietomis drėgnos. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai šiaurės rytų, rytų ir pietryčių Lietuvoje vietomis išlieka provėžoti, kai kur padengti plonu prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu, aplediję.

Vairuotojai, neatsipalaiduokite prie vairo, kad pavojingą situaciją įvertintumėte laiku.

Lietuvoje be kritulių. Oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį be kritulių. Žemiausia oro temperatūra nuo 3 iki 8 laipsnių šalčio.

##

III. KBES 

2022 – 03 – 04 

Eismo sąlygos savaitgalį

2022-03-04

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija įspėja, kad artėjantį savaitgalį orai išliks būdingi ankstyvam pavasariui – be žymių kritulių, orų temperatūra svyruos tarp neigiamos naktį ir teigiamos dieną. Nors žymesnių kritulių nenumatoma, ankstyvą rytą šalies keliuose, ypatingai ant tiltų, viadukų ir miškingose vietovėse, gali formuotis plikledis, todėl būtina vairuoti atsargiai, rinktis saugų greitį, kuris visada yra mažesnis už maksimalų leistiną.

Dėl temperatūros svyravimų tarp teigiamos ir neigiamos, valstybinės reikšmės keliuose atsiranda duobių, kurios kelia nepatogumų eismo dalyviams. Remiantis  AB „Kelių priežiūra“ duomenimis, vien praeitą savaitę užtaisyta 9655 kv. m išdaužų. Daugiausia išdaužų užtaisyta Šilalės, Šalčininkų ir Zarasų rajonuose. Dėl silpnos kelio dangos, besiformuojančių išdaužų visoje Lietuvoje atskiruose kelių ruožuose yra taikomi greičio ir transporto masės ribojimai, apie kuriuos informuojama Kelių direkcijos interneto svetainėje eismoinfo.lt.

Papildomų iššūkių vairuotojams kyla ir dėl rajoninių kelių su žvyro danga būklės, kuriuose pavasarį dažnai susiformuoja duobės. Važiuojant žvyrkeliais, vairuotojai turėtų būti ypač atidūs, o svarbiausia – nevažiuoti per greitai. Žvyrkeliai reikalauja nuolatinės priežiūros, todėl atsiradę defektai šalinami atsižvelgiant į orų sąlygas – žvyrkelių negalima tinkamai suprofiliuoti esant per daug sausai kelio dangai arba ilgą laiką gausiai lyjant. Dėl šių priežasčių žvyro dangos gali būti rečiau profiliuojamos, tačiau jos yra stebimos ir darbai atliekami tik tada, kai dangų drėgnumas tampa optimalus.

Remiantis AB ,,Kelių priežiūra“ duomenimis, per savaitę kasdien vidutiniškai dirbo 12 kelių priežiūros mechanizmų, buvo išbarstyta 101 tona druskos ir 324 tonos smėlio-druskos mišinių. Atliekant žiemos priežiūros darbus nuvažiuota 3 tūkstančiai kilometrų.

Related posts