I. KELIAI # WWW.DIRST.LT P. <1246 / 1397> SITUACIJA I # 2022 – 03 – 11

I. KELIAI

1246 / 1397

SITUACIJA I

Informacijos šaltinis: eismoinfo.lt

Portale paskelbta: 2021 – 03 – 11

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

I. Kelių būklė ir eismo sąlygos

(KBES)

2022 – 03 – 11  09:00 

Didžiojoje šalies dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos sausos, eismo sąlygos geros, tik šiaurės rytų ir pietryčių Lietuvoje mažo eismo intensyvumo rajoniniai keliai vietomis išlieka provėžoti, kai kur padengti prispausto sniego sluoksniu, aplediję.

Vairuotojai, neatsipalaiduokite prie vairo, kad pavojingą situaciją įvertintumėte laiku.

Šalyje be kritulių. Oro temperatūra nuo 4 iki 9 laipsnių šalčio, pajūryje iki 1 laipsnio šalčio.

##

II. KBES 

2022 – 03 – 11  16:00

Didžiojoje šalies dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos sausos, eismo sąlygos geros, tik šiaurės rytų ir pietryčių Lietuvoje mažo eismo intensyvumo rajoniniai keliai vietomis išlieka provėžoti, kai kur padengti prispausto sniego sluoksniu, aplediję.

Vairuotojai, prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir pasirinkti saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį.

Šalyje be kritulių. Oro temperatūra nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį be žymesnių kritulių. Žemiausia oro temperatūra nuo 4 iki 9, pajūryje nuo 1 iki 3 laipsnių šalčio.

##

III. KBES 

2022 – 03 – 10  

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija, vadovaudamasi hidrometeorologų duomenimis, gali nuraminti planuojančius keliones vairuotojus, nes eismo sąlygos keliuose numatomos pavasariškai geros – keliai išliks sausi ir neslidūs, be to, nenumatomi ir krituliai. Šį savaitgalį džiugins vėsūs ir sausi orai, dieną vis dažniau švies saulė ir oras įšils iki +4…+6 °C, o naktį bus giedra ir vėsu, oro temperatūra nukris iki -2…-3 °C.

Keliuose vairuotojai turi išlikti budrūs dėl atsiveriančių duobių. AB „Kelių priežiūra“ praeitą savaitę užtaisė 4817 kv. m išdaužų. Daugiausiai išdaužų užtaisyta Jurbarko, Švenčionių ir Vilniaus rajonuose. Dėl silpnos, lūžtančios, byrančios kelio dangos, besiformuojančių išdaužų visoje Lietuvoje atskiruose kelių ruožuose yra taikomi greičio ir transporto masės ribojimai. Sudėtingesnės sąlygos išlieka keliuose su žvyro danga, šie keliai yra profiliuojami, bet tai atlikti galima tik esant palankioms orų sąlygoms.

Šią savaitę, AB „Kelių priežiūra“ duomenimis, kasdien vidutiniškai dirbo 52 mechanizmai, buvo išbarstyta 791 tona druskos ir 1703 tonos smėlio-druskos mišinių. Atliekant žiemos priežiūros darbus nuvažiuota 22,5 tūkstančiai kilometrų.

Linkėdami prasmingų švenčių, prašome išlikti keliuose budrius, atsakingus, kad ilgas savaitgalis būtų saugus.

Related posts