I. PAMĄSTYMAI # ROMUALDO ČERNECKIO P. <1056> DIRST: SĄMONINGUMAS V # 2022 – 04 – 13

I. PAMĄSTYMAI

ROMUALDO ČERNECKIO

1056

DIRST: SĄMONINGUMAS V

2022 – 04 – 13

ŠALTINIS:

2022 METŲ KALENDORIUS

SĄMONINGUMAS: KAS TAI IR KOKIA JO REIKŠMĖ GYVENIME (V)

Sąmoningumas stabdo degeneracines nervų ligas

Mokslininkai pastebėjo, kad teigiami smegenų pokyčiai, tokie kaip streso mažinimas, siejami su sąmoningumo meditacija, gali būti atsakymas, siekiant sustabdyti su vyresniu amžiumi siejamus kognityvinius sutrikimus, tokius kaip Alzheimerio liga ir senatvinė demencija.

Sąmoningumas slopina vienišumo jausmą

Vos 30 min. meditacijos per dieną 8 savaitėms sumažina žmonių vienišumo jausmą. Tai reikšmingi tyrimo rezultatai, nes vienišumo jausmo sumažėjimas eina išvien su gailestingumo ir atsparumo padidėjimu, o tai gali padaryti žmones laimingus ir suteikti gyvenimo prasmę.

Sąmoningumo praktikavimas – tai technika, kuri leidžia atgimti iš naujo, atrasti gyvenimo prasmę, pagerinti gyvenimo kokybę ir siekti aukštumų. Nesvarbu, ar pasirinksite meditaciją, ar tiesiog tapsite darnesni su savimi ir jus supančiu pasauliu, jūs sustiprinsite savo gebėjimą matyti viską taip, kaip yra iš tiesų, sutelkti dėmesį ir mylėti. Jūs sustiprinsite savo atsparumą neigiamiems aplinkos veiksniams bei gyvenimo džiaugsmo pojūtį. Būdami sąmoningi padovanosite sau tai, ko negalima nupirkti už jokius pinigus, – laiką, galimybę pabūti dabartyje ir galimybe pasimėgauti gyvenimo potyriais.

(Pabaiga)

Related posts