I. VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # WWW.DIRST.LT P.<2279> DIRST: PAS KAIMYNUS # 2022-10-20

I. VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

2279

DIRST: PAS KAIMYNUS

2022-10-20

Informacijos šaltinis: Trakų žemė.lt

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Laba diena,

siunčiame „Trakų žemė“ 2022 10 14 Nr. 41 pdf

Pagarbiai,
Jolanta Zakarevičiūtė
Trakų rajono laikraščio „Trakų žemė“ redaktorė

##

“Auksinės krivūlės” riterio vardo laureatė – dr. Karina Firkavičiūtė

Spalio 7 d., praėjusį penktadienį, septynioliktą kartą Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) rengiamų apdovanojimų ceremonijoje tradiciškai visų 14 šalies ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje bei Lietuvos verslo konfederacijos vadovai įteikė apdovanojimus konkrečiose srityse pasižymėjusioms savivaldybėms.

Kultūros ministras Simonas Kairys surengtose iškilmėse „Auksinės krivūlės“ apdovanojimą už kultūros puoselėjimą įteikė Trakų rajono savivaldybei.

LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius taip pat paskelbė „Auksinės krivūlės“ riterio vardo laureatus. Šie apdovanojimai teikiami asmenims už nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui, šiemet skirti Lietuvos Respublikos Prezidentui Gitanui Nausėdai, Rusnės seniūnijos bendruomenės „Rusnės sala“ pirmininkui Sauliui Bukantui ir Lietuvos karaimų kultūros bendrijos pirmininkei dr. Karinai Firkavičiūtei. Ji renginyje dalyvauti negalėjo, bet per vaizdo įrašą padėkojo visiems už garbingą apdovanojimą:

„Nuoširdžiai dėkoju Lietuvos savivaldybių asociacijai už šį garbingą „Auksinės krivūlės“ apdovanojimą. Labai džiaugiuosi, kad daugelį Karaimų metų renginių mes sėkmingai vykdėme Trakų rajono savivaldybės „valdose“ ir kartu su ja, su jos parama. Dėkoju Trakų rajono merui p. Andriui Šatevičiui ir jo komandai už mūsų bendruomenės palaikymą ir mano kandidatūros teikimą šiam apdovanojimui.

Simbolinė segė labai graži, ją tikrai segėsiu. Kartu ji labai prasminga – priimu ją ne tik asmeniškai, bet ir kaip gilų dėmesio Lietuvos karaimų kultūrai ženklą. Karaimų metų proga šiemet viešojoje erdvėje iš tiesų žymiai daugiau kalbama apie mūsų bendruomenę, jos kultūrinį palikimą ir išsaugotą tautinį tapatumą. Labai tikiuosi, kad žinios apie karaimus Lietuvoje sklis ir po 2022-ųjų.“

Trakų žemės“ inf.

Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Related posts