I.: PAMĄSTYMAI / SVEIKATA # JONO PAULAUSKO P.<539> DIRST: MINTYS IR LIGOS II # 2022-10-24

I.: PAMĄSTYMAI / SVEIKATA

JONO  PAULAUSKO

DIRST: MINTYS IR LIGOS II

2022-10-24

 

Atsiuntė JONAS PAULAUSKAS

Holistinė medicina yra viskas, ko mums reikia

Jau net ir modernioji medicina patvirtina: 70% visų žinomų ligų kyla dėl negatyvių minčių. Šiai grupei priklausančios ligos vadinamos psichosomatinėmis, ir jos yra didžiausias galvos skausmas visai sveikatos apsaugos sistemai.

Kartais užtenka kelių dienų, kad pakilęs stresas atvertų skrandžio opą. Kartais užtenka kelių metų, kad išsivystytų diabetas ir širdies ligos. Jau nekalbant apie blogą savijautą, kritusį darbingumą ir džiaugsmo trūkumą. Gydytojai ir mokslininkai vieningai sutaria šiuo klausimu ir patvirtina, kad mintys tiesiogiai veikia organų veiklą ir viso organizmo būklę.

Senovinė medicina yra holistinis gydymo būdas, nes rūpinasi ne tik žmogaus fiziniu kūnu, bet ir psichika, ir gyvenimo būdu. Tokiu būdu galima pašalinti ligos priežastį ir išvengti jos pasikartojimo. Modernioji medicina, priešingai, gydo ligos pasekmes — kūno negalavimus, todėl labai dažnai po kiek laiko ligos atsinaujina, nes iš tiesų taip ir nėra išgydomos.

Čia atsiskleidžia viena didžiausių paslapčių — mūsų mintys gydo.

Yra užfiksuota įvairių įdomių istorijų, pasakojančių apie žmones, kurie sunkiai sirgo ir išgydė save mintimis, nors gydytojai jau buvo praradę tikėjimą. Viena iš tokių įspūdingų istorijų yra apie Morris Goodman, kuris 1981 m. pateko į savo pilotuojamo lėktuvo avariją ir nebegalėjo išgyventi, nes buvo neatstatomai pažeistas jo stuburas ir trūko diafragma. Šio žmogus gyvybę palaikė kvėpavimo aparatas, o vienintelis judesys, kurį buvo įmanoma atlikti, tebuvo mirksėjimas akimis. Tačiau šis žmogus žinojo minčių galią ir jau po kelių dienų stebuklingai regeneravo savo diafragmą, todėl galėjo kvėpuoti savarankiškai. Taip pat jis sąmoningai atstatė savo pažeistas stuburo smegenis ir pradėjo judinti visas galūnes. Gydytojai negalėjo suprasti, kas vyksta, nes taip tiesiog „nebūna“. Po kelių mėnesių Morris Goodman iš naujo pradėjo vaikščioti ir galiausiai pilnai pasveiko. Ir tai tik vienas atvejis iš daugybės, kurie vyksta aplink mus. Mintys ne tik susargdina kūną, bet ir padeda jam pasveikti nuo nepagydomų ligų.

 ##

##

Related posts