I. ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # R.Č./DIRST.LT P.<5931> DIRST: DĖL ANT STATINIŲ SUSIKAUPUSIO SNIEGO # 2022-12-19

I. ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS

ROMUALDO ČERNECKIO

 

5931

DIRST: DĖL ANT STATINIŲ SUSIKAUPUSIO SNIEGO

Portale paskelbta: 2022 -12-19

Informacijos šaltinis:

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Susikaupęs sniegas turi būti pašalintas nuo statinių išorinių atitvarų ir kitų konstrukcijų

2022-12-13

STATINIŲ NAUDOTOJŲ (SAVININKŲ) DĖMESIUI !

 Susikaupęs sniegas turi būti pašalintas nuo statinių išorinių atitvarų ir kitų konstrukcijų.

Žiema pastatų savininkams siunčia dar vieną išbandymą – gausiai apsnigo pastatų stogus ir grėsmingai nuo jų nutįso varvekliai. Esant staigesniam temperatūrų pasikeitimui ar veikiant tiesioginiams saulės spinduliams net ir šaltą dieną ant namų stogų ir atbrailų susiformavę varvekliai ar sniego dangos gabalai gali staiga kristi žemyn ir sužaloti žmones arba sugadinti jų turtą.

Ant stogų susidariusio didelio sniego sluoksnio, ypač prasidėjus lijundrai ar šlapdribai, stogo konstrukcijos gali neatlaikyti, todėl reikia nuvalyti. Didesnį dėmesį turėtų atkreipti mažą nuolydį turinčių stogų savininkai, nes ant jų gausiai kaupiasi sniegas, o atšilus – ledas ir vanduo.

Siekdami išvengti nelaimingų atsitikimų ir užtikrinti praeivių saugumą, gyvenamųjų namų ir kitų statinių savininkai ir prižiūrėtojai privalo laiku pašalinti varveklius ir susikaupusį sniegą, pavojingas vietas aptverti ar kitais būdais užtikrinti praeivių saugumą.

Gyventojams patartina nevaikščioti arti aukštų pastatų, nestatyti prie jų ir prie apsnigtų medžių automobilių. Daugiabučius namus administruojančios bendrijos ar pastatus administruojančios įmonės turėtų nedelsiant pasirūpinti gyventojų ir jų turto saugumu, nudaužyti varveklius, nukasti sniegą nuo stogų, kur gali susidaryti pavojingos sniego nuošliaužos.

Už gyvenamųjų namų ir kitų statinių priežiūrą atsakingi asmenys privalo operatyviai organizuoti varveklių, ant stogų susikaupusio sniego ir ledo šalinimo darbus, pavojingas vietas aptverti ar kitais būdais užtikrinti praeivių saugumą.

Prašome statinių naudotojus (savininkus) labai rimtai spręsti šią problemą ir laiku apsisaugoti bei apsaugoti kitus nuo galimų pasekmių.

Elektrėnų savivaldybės administracija

Related posts