I. KELIAI # D.: SITUACIJA II # RED.P.<8905> 2023-10-28

 I. KELIAI

ROMUALDO ČERNECKIO

 

(RED.P.)

8905

D.: SITUACIJA II

Informacijos šaltinis: eismoinfo.lt

Portale paskelbta: 2023-10-28

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

III. KBES

Darbai ir eismo apribojimai keliuose

2023-10-26

Pradėti kelio Vilnius–Utena rekonstrukcijos darbai ties Utena

2023 m. spalio 26 d. ties Utenos miestu buvo pradėti magistralinio kelio A14 Vilnius–Utena rekonstravimo darbai, kurių pabaiga numatyta artėjančių metų liepą.

Rekonstruojamo kelio A14 Vilnius–Utena ruože nuo 93,7 iki 95,6 km yra numatytos dvi eismo juostos, darbų metu bus paklota nauja asfalto danga, sutvarkytos, atnaujintos ar naujai įrengtos nuovažos, rekonstruotos sankryžos, įrengta autobusų sustojimo aikštelė su peronu, atlikti kiti eismo saugai užtikrinti reikalingi darbai. Rekonstruojamoje gatvėje ir sankryžose bus įrengtas apšvietimas.

Kupiškio gatvės su J. Basanavičiaus gatve ir Kupiškio g. su Molėtų gatve sankryžos bus rekonstruojamos į žiedines. Rekonstruojant sankryžas numatyta sutvarkyti ir valstybinės reikšmės kelių Nr. 4903 Utena–Pakalniai–Alanta, A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis ir Nr. 118 Kupiškis–Utena ruožus.

Atliekant kelio rekonstrukciją didelis dėmesys bus skiriamas ir darnaus judumo infrastruktūros plėtrai. Pėstiesiems ir dviračių vairuotojams kairėje gatvės pusėje iki J. Basanavičiaus gatvės numatyta įrengti pėsčiųjų–dviračių taką. Dešinėje Kupiškio gatvės pusėje nuo sankryžos su Molėtų gatve iki J. Basanavičiaus gatvės ir žiedinių sankryžų zonose bus įrengti šaligatviai. Visus numatytus darbus atliks AB HISK. Vykdant rekonstrukcijos darbus eismas organizuojamas pagal suderintą schemą su reguliuojamu šviesoforu.

Lietuvos automobilių kelių direkcija rugsėjį paskelbė viešojo pirkimo konkursus dar dviem magistralinio kelio A14 Vilnius–Utena ruožų tarp Molėtų ir Utenos, kurių bendras ilgis siekia beveik 30 km, remonto darbams atlikti. Planuojama, kad sėkmingai pasibaigus pirkimo procedūroms ir sudarius rangos sutartis, darbai galėtų prasidėti jau pirmąjį 2024 m. ketvirtį. Tačiau ar darbai prasidės priklausys nuo skirto finansavimo.

## 

Related posts