I. ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS # APIE SVEIKATOS PASLAUGŲ TEIKIMĄ VŠĮ ELEKTRĖNŲ LIGONINĖJE # RED.P.<9052> 2023-11-10 

I. ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS

ROMUALDO ČERNECKIO

(RED.P.)

9052 

APIE SVEIKATOS PASLAUGŲ TEIKIMĄ VŠĮ ELEKTRĖNŲ LIGONINĖJE 

Informacijos šaltinis:

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Sveikatos paslaugų teikimas VšĮ Elektrėnų ligoninėje

2023-11-10

Atsižvelgiant į Sveikatos apsaugos ministerijos vykdomą reformą, VšĮ Elektrėnų ligoninės Vaikų ligų skyrius ir Chirurgijos-traumatologijos ir ginekologijos skyrius nuo 2023 m. lapkričio 1 d. pertvarkyti į Dienos stacionaro skyrių.

Imtis reformos buvo būtina. VšĮ Elektrėnų ligoninės Vaikų ligų bei Chirurgijos-traumatologijos ir ginekologijos skyriuose pacientų kiekvienais metais mažėjo, lovos užimtumo rodiklis nesiekė nustatyto rodiklio – 300 dienų per metus, minėti skyriai dirbo nuostolingai. Išlaikyti 24 valandas 7 paras per savaitę veikiančią struktūrą, kuri nepakankamai generuoja pajamų, yra labai nuostolinga ir brangu. Nuostolingas skyrių darbo organizavimas mažino ligoninės galimybes samdyti kitos srities gydytojus specialistus, pasiūlyti konkurencingą darbo užmokestį, modernizuoti medicininę įrangą.

Siekiant, kad ligoninė būtų patraukli pacientams, būtina ir toliau plėtoti gydytojų specialistų konsultacijų bei dienos chirurgijos paslaugas, kurios teikiamos gyventojams nepriklausomai nuo jų amžiaus, todėl perorganizavus Vaikų ligų ir Chirurgijos-traumatologijos ir ginekologijos skyrių (dabar – Dienos stacionaro skyrius) veiklą, sutaupytos lėšos bus skirtos dienos chirurgijos ir ambulatorinių paslaugų (gydytojų konsultantų) plėtrai .

Skubi pagalba vaikams ir suaugusiems

VšĮ Elektrėnų ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyrius dirba visą parą darbo ir nedarbo dienomis ištisus metus. Pagrindinė šio skyriaus veikla: būtinosios pagalbos teikimas susirgimų bei traumų atvejais, teikiamos stebėjimo paslaugos bei pacientų stacionarizavimas.

Skubi chirurginė pagalba šiame skyriuje teikiama visą parą. Darbo dienomis, nuo pirmadienio 8.00 val. iki penktadienio 17.00 val., o kitu laiku, kai teikiamos pagalbos apimtis viršija budinčio gydytojo kompetencijas, po telekonsultacijų su Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės specialistais siunčiami į parinktą ligoninę.

Skubi pagalba vaikams teikiama visą parą. Darbo dienomis nuo 8.00 iki 16.00 val. Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje dirba ir vaikus konsultuoja gydytojas pediatras, o kitu laiku – Priėmimo skyriuje dirbantis budintis gydytojas. Įdarbinus daugiau gydytojų pediatrų, paslaugos vaikams bus teikiamos kasdien nuo 8.00 iki 20.00 val. Iki to, po 16.00 val. darbo dienomis ir savaitgaliais visi vaikai, kuriems reikalinga pediatro konsultacija, bus siunčiami į artimiausią gydymo įstaigą – VšĮ Trakų ligoninę, o sudėtingesniais atvejais – į VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Vaikų ligoninę arba VšĮ Vilniaus miesto klinikinę ligoninę.

Tuo atveju, kai GMP automobiliu į kitas ligonines pristatytas pacientas nėra hospitalizuojamas, suteikus jam sveikatos priežiūros paslaugas, Elektrėnų savivaldybės biudžeto lėšomis bus apmokėtos pavėžėjimo paslaugos sugrįžti iš tos gydymo įstaigos į namus (kai paciento tėvai ar globėjai neturi transporto priemonės ar galimybių savarankiškai parvykti į namus).

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad Elektrėnų ligoninėje reorganizuota tik dviejų (Chirurgijos-traumatologijos-ginekologijos bei Vaikų ligų) skyrių veikla. Kiti skyriai: Vidaus ligų, Anesteziologijos-reanimatologijos, Priėmimo-skubios pagalbos, Konsultacinė poliklinika, dirba įprastu režimu. Skubios pagalbos paslaugos pacientams yra ir bus teikiamos visą parą.

Kviečiame sekti informaciją įstaigos interneto svetainėje www.eligon.lt bei socialinio tinkle „Facebook“ paskyroje Elektrėnų ligoninė. 

Related posts