I.: IŠMINTIS/KŪRYBA # ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS VI # RED.P.<9991> 2024-04-14

I.: IŠMINTIS/KŪRYBA

ROMUALDO ČERNECKIO

9991

ČIPOLINAS IR DIRSČIUKAS VI

2024-04-14

Č.: 

 – Sveikas. 

D.:

 – Labas.

Č.:

– Kas naujo?

D.:

  – Kaip praėjusį kartą tau minėjau, Lietuvoje įsibėgėja taip vadinami prezidentiniai rinkimai. Šeimininkų šou „Rinkimai“ oficialiai jau patvirtinti 8 kandidatai į prezidento postą. Beje, atmintyje įstrigo neseniai įvykęs žurnalistų susitikimas su vienu iš tų pretendentų Eduardu Vaitkumi. Tas pokalbis man paliko prieštaringą įspūdį. Šio kviestinio piliečio nepažįstu, bet anksčiau internetinėje erdvėje jis atrodė lyg ir guvus, ambicingas, apsiginti galintis senelis. Bet minimoje laidoje su žurnaliste Rūta Janutiene, manau, ji su savo kolegomis nepagailėjo vargšelio pensininko E. Vaitkaus ir per žodžių mūšį gerokai jį aptalžė. Iš jos gana išsamios informacijos žiūrovai sužinojo, kad svečias nėra joks nesisteminis, kadangi atsakingose pareigose dirbęs Sveikatos apsaugos ministerijoje, nes buvęs ne vienos partijos narys, nes ne vieną kartą kandidatavęs į Seimą, kadangi nesąs neturtingas žmogus. Besiklausydamas pokalbio stebėjausi nesugebančiu atsikirsti  E. Vaitkumi. Tai koks jis būtų šalies vadovas!? Juk jį laidos organizatoriai, pasinaudodami konkrečiais pavyzdžiais, faktiškai klausytojams įvardijo kaip galimą aferistą, demagogą, politinį perėjūną…

Drąsus, save gerbiantis asmuo, išgirdęs nepagrįstus kaltinimus savo atžvilgiu, paprasčiausiai pasiųstų žurnalistus velniop ir būtų išėjęs. Tuo tarpu liežuviais priluptas svečias laidos pabaigoje tesugebėjo išlementi, kad kitą kartą ateis su savo advokatu….

Č.:

 – Matyt, žiūrint ir tau emocijų netrūko?

D.:

 – Tiesiog man buvo gaila to bejėgio žmogelio…

Č.: 

  – Nemanau, kad to kandidato reikėtų gailėti: juk pats panoro būti dideliu viršininku! Be to, jis pats savo elgesio šeimininkas. Iki!

D.:

 – Iki!

Related posts