Talentingoji mažylė surengė pirmąjį puikų savo rečitalį

Talentingoji mažylė surengė pirmąjį puikų savo rečitalį

mažoji pianistė 

Talentingoji mažylė surengė pirmąjį puikų savo rečitalį

Užsukęs kartą į Vievio meno mokyklą (VMM), išgirdau pianino muzikos garsus. Atidaręs šios kultūros ugdymo įstaigos salės duris, pamačiau su VMM mokytoja Violeta Sotnikoviene besišnekučiuojančią mažylę atsivedusią moterį. Tai buvo Violeta Važnevičienė su dukrele Migle Marija, kuri su tuo klavišiniu instrumentu sėkmingai muzikuoja antri metai.

Nuoširdžiai grojo ir puikiai jautėsi

Gegužės 12 d. Miglė Marija surengė daug malonių akimirkų visiems suteikusį pirmąjį savo rečitalį. Žinoma, ugdytinei padėjo V. Sotnikovienė, šios kolega fleitistas Armis Mangirdas, tėveliai Violeta bei Mindaugas Važnevičiai, broliukas Žygimantas, bendramokslė Meida Granickytė. Mažąją aktyviai palaikė seneliai Stasys ir Teresė Važnevičiai, Zigmantas bei Galina Butvilai, kiti artimieji.

Šaunuolė viena arba su mokytoja atliko penkiolika kūrinių, tarp jų kompozitorių A. Žilinskio „Etiudą“, J. Krieger „Menuetą“, J. Bastien „Bangelę“, G. Meunier „Voverę vardu Tarzanas“, V. Bagdono „“Lapę šluotuodegę“, E. Nakada „Laukinių šokį“, M. Nevin „Bugį“. Kartu su Žygimantu ji skyrė dainą mamai ir seneliams, kiek vėliau muzikavo su M. Granickyte. Pianinu pagrojo ir mažosios mama.

Talentingą mažąją pianistę bei jai padėjusiuosius publika sutiko labai šiltai. Ir visų pastangomis koncerto metu VMM salėje vyravo tikra jauki, širdinga atmosfera.

Pasidžiaugė savo ugdytine

Renginyje V. Sotnikovienė išmaningai, kiek žaismingai pasidžiaugė savo ugdytine. Tą vakarą ji išsamiai pristatė mergaitės atliekamus kūrinius, atkreipė dėmesį į M. M. Važnevičiūtės pasiektus šių mokslo metų pasiekimais.

Mokytoja, pavyzdžiui ,informavo, jog kruopštaus darbo pasėkoje pirmosios vietos laureatės diplomai Miglei Marijai buvo įteikti vasario 7d. Kaišiadoryse surengtame I respublikiniame jaunųjų pianistų festivalyje – konkurse „Grand Pas“ bei balandžio 8 d. Kaune vykusioje analogiškoje muzikinėje priemonėje „Klaviatūros karalystė“. Laureate ji pripažinta kovo 4 – ją ir 18 – ją Vilniuje organizuotame VII Lietuvos jaunųjų pianistų šiuolaikinės fortepijoninės muzikos konkurse „Šypsenėlė“ ir VI panašiame šalies renginyje „Judančio pasaulio ritmais“, gegužės 5 ją – Utenoje pravestame tarptautiniame analogiškame konkurse „Mažieji talentai 2017“, balandžio 28 d. Elektrėnuose ir kovo 11 d. Vievyje buvusiose varžybose „Skambinu su draugu“ bei „Laisvės šokis“. Diplomante ji įvardinta sostinėje, Alytuje, II vietą užėmė Liepojoje (Latvija).

Pasibaigus rečitaliui talentingosios mažosios pianistės tėveliai dalyvius pavaišino iškeptu originaliu tortu.

****

Internetinė svetainė dirst.lt įdėmiai stebi šalia Vievio gyvenančios talentingosios mergaitės pirmuosius žingsnius, kartu džiaugiasi jos jau pasiektais darbo rezultatais ir tikisi, kad ateityje Miglė Marija savita kūryba garsės ne tik mūsų šalyje, bet ir už Lietuvos ribų, kas be ko, išlikdama tiesiog paprastu, geru žmogumi su puikia aura.

Su tėveliais ir broliu

Ir su tortu

Su seneliais Važnevičiais

Su seneliais Butvilais

Dainuoja su broliu

groja su bendramoksle

pasirodo mama

tortas

Romualdas Černeckis

Related posts