www. dirst. lt: Ar pramuš Ugniaus bėda valdininkų abejingumą?

Romualdas Černeckis 

www. dirst. lt: Ar pramuš Ugniaus bėda valdininkų abejingumą?

Į tinklalapio www.dirst.lt atstovą kreipėsi netoli Vievio (Elektrėnų sav.) gyvenantis Ugnius Motėjūnas. 

Reikalo esmė

Motėjūnas papasakojo, kad kartu su žmona, keturių metų bei 6 mėnesių vaikais, uošviais (anyta neįgali), jų dukra moksleive ir dvejais sūnumis gyvena Alesninkų kaime Žiedo g. 14 a. Netoliese prisilaiko daugmaž 80 m. močiutė.

 Nuo gyvenvietėje nutiesto asfaltuoto kelio iki šeimynos sodybos – 700 metrų. Tačiau rudenį, žiemą, pavasarį ten esantis ruožas automobiliu nepravažiuojamas. Juo namus sunku pasiekti ir vasarą. Juk kai abudu vykome apžiūrėti vietos, nepaliko mintis: kada gi transporto priemonė subyrės – stipriai mus kratė, o ką bemanyti apie mašiną. Todėl pabandžiusieji kitąkart nerizikuoja. Netgi „greitukė“ nevažiuoja tuo keliuku…Patį gi Ugnių ne kartą teko traukti iš purvynų bei pusnynų.

Pats bandė išsispręsti problemą

Ar bandė besikreipusysis pats išspręsti iškilusią problemą? Pasirodo, nelaukė žmogus, kad jam viską gatavą atneštų ant lėkštutės. Kaip sakė, pagal atitinkamą planą ten turėjo būti 6 metrų kelias, bet pastarojo nėra. Ruože birus smėlis, todėl visos jauno vyro pastangos susitvarkyti lauko keliuką nuėjo perniek. Antai kokį mėnesį kasdien darydamas po 3 – 4 reisus su priekabą atsiveždavo visokių atliekų. Deja, pastangos nuėjo perniek, kadangi netrukus atlaikos išsisklaidė.

Kokios sulaukė pagalbos 

Motėjūnas kreipėsi į Vievio seniūnijos atsakingus darbuotojus, bet gavo atsakymą, jog nėra lėšų (seniūnijos veiklą finansuoja Elektrėnų savivaldybė – R. Č.).

Ką daryti? Ugnius norėtų žvyrkelio. Tuomet ruožas pakiltų ir jį galima būtų greideriuoti. 

Lėšų tam rasti, žinoma, galima – tereikia noro. Tik ar pramuš seniūnijos gyventojo bėda savivaldybės valdininkijos, vietos politikų abejingumą? …

 

 

Nuotraukos: 

 

 

Related posts