Dirst: kaip VVDC lankytojai praleido vasarą

Romualdas Černeckis

VVDC nuotraukos 

Dirst: kaip VVDC lankytojai praleido vasarą

Kaip tinklalapio www.dirst.lt atstovas susitikau su Vievio vaikų dienos centro (VVDC) vadove Vilma Paškevičiene, socialine bei užimtumo darbuotojomis Erika Stropiene ir Jolita Zenkevičiūte. Jos parodė videofilmą „Vasaros nuotykiai“, papasakojo, kaip 39 VVDC jaunieji lankytojai praleido šiųmetę vasarą. Anot pašnekovių, vyko įvairios aktyvios veiklos: sportiniai užsiėmimai, žygiai, ekskursijos, lauko žaidimai, informaciniai susitikimai ir pan.

 Išvyka į Ignalinos rajoną

Besikalbant J. Zenkevičiūtė papasakojo apie 39 vaikų išvyką į Ignalinos rajoną. Kelionės metu bedalyvaudami edukacinėje programoje „Šakočių kepimas“ jaunieji ekskursantai susipažino su konditerinio gaminio kepimo tradicijomis, paragavo įvairių jo rūšių, samtelis po samtelio išmoko šį formuoti bei kepti.Vėliau vieviečiai aplankė Stripeikių kaime įsikūrusį bitininkystės muziejų. Ten apžiūrėjo ekspoziciją, iš arti pamatė, kur bitės gyvena bei kaip neša medų.

Grįždami VVDC keliautojai pasigrožėjo Ginučių kaimo vandens malūnu.

Ir traukiniu prie jūros nukeliavo, ir šalies sostinę aplankė

Pašnekovės informavo, jog birželio 1 – ją, kai buvo švenčiama Tarptautinė vaikų diena, ir 8 VVDC atstovai, dalyvavę AB „Lietuvos geležinkeliai“organizuotame konkurse „Traukiniu prie jūros“, nuvyko į pajūrį, o pakeliui susitiko su Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite. Pasak jų, tuo laiku kiti šios socialinės įstaigos vaikai besilankydami šalies sotinėje pasisvečiavo pas Šv. Jono Kongregacijos vienuolyno brolį Dismą, kuris organizavo ekskursiją po Vilnių, apsilankė Šv. Faustinos namelyje bei dalyvavo Šv. mišiose.Tradiciniame piligriminiame žygyje į Paparčių vienuolyną

Erika Stropienė bei Jolita Zenkevičiūtė paporino apie 24 – 25 d. vykusį tradicinį socialinės darbuotojos Daivos Bartosevičiūtės daugiau nei penkerius metus inicijuotą piligriminį žygį, kuriame dalyvavo apie 30 Vievio bei Kazokiškių VDC vaikų ir suaugusiųjų. Tuosyk iki Kaugonių (Kaišiadorių r.) visi važiavo traukiniu, o paskui lynojant apie 20 km numatyta kryptimi (mišku) iki netoli Paparčių gyvenvietės įsikūrusio Betliejaus ir Dangun Paimtos Mergelės seserų bei Aušrinės Marijos vienuolyno ėjo pėsčiomis. Tik baigiantis kelionei nusigiedrijo. Pakeliui aplankę Paparčių Šv. Juozapo vaikų globos namus (Kaišiadorių r.), kur juos svetingai sutiko saldumynais pavaišinę šeimininkai, mažieji žygeiviai pasiekė vienuolyną, o ten traukė giesmes, susitiko su seserimis.Jos šyptelėjo užsiminusios, kad vakare į VVDC patalpas grįžusi jaunoji karta net negalvojo ilsėtis: šoko iki išnaktų, o kitą dieną jėgų dar turėjusieji arba pratęsė žygį, arba kartu su žinomu krašto neįgaliuoju sportininku Sauliumi Bauru bėgo į Trakus(!).Beje, V. Paškevičienė akcentavo, jog rengiant žygį daug prisidėjo bendrai visa kuo besirūpinusi D. Bartosevičiūtė, maistą gaminusi Marija Tamaševičienė, sportinę veikla užsiėmęs Kęstutis Dringelis

Ir dar kartą į Vilnių

Besibaigiant pokalbiui socialinės įstaigos darbuotojos pateikė informaciją, jog rugpjūčio 29 – ją VVDC 26 vaikai ir 6 darbuotojai dar kartą traukiniu nukeliavo į Vilnių. Ten kino teatre „Vingis“ jie pažiūrėjo animacinį filmuką „Operacija „Riešutai 2“. Tada apsilankė „Čili“ picerijoje, kur pavalgė bei paskanavo gaiviųjų gėrimų.

Po to pilni įspūdžių grįžo namo.

 

Related posts