Dirst: įspūdžiai iš veteranų klubo „Kelininkas“ ataskaitinio – rinkiminio susirinkimo

Kauno regiono veteranų klubo „Kelininkas“ įgaliotinis Adomas Leliūga

Dirst: įspūdžiai iš veteranų klubo „Kelininkas“ ataskaitinio – rinkiminio susirinkimo 

2017 m. lapkričio 23 d. Vilniuje, UAB „Wirtgen Lietuva“ patalpose (Liepkalnio g.), įvyko veteranų klubo „Kelininkas“ ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas, kuriame dalyvavo Lietuvos regioninių veteranų klubų (VK) „Kelininkas“ įgaliotiniai, delegatai, apdovanojamieji ir respublikinio VK „Kelininkas“ tarybos nariai. Ten susitiko gražus būrys žmonių, visą savo gyvenimą atidavusių kelių tinklo kūrimui, transporto arterijų tiesimui ir priežiūrai.

Susirinkimas prasidėjo valandą prieš vidurdienį. Aprodę savo patalpas, šeimininkai – UAB „Wirtgen Lietuva“, apžvelgė kompanijos „Wirtgen group“ Vokietijoje ir visame pasaulyje veikiančių gamyklų darbą bei jų kuriamą produkciją, kad ir pasaulyje pažangiausių technologijų mechanizmus, skirtus kelių tiesimo medžiagų paruošimui, naudojimui kelių bei tiltų konstrukcijose.

Ataskaitinį pranešimą padarė veteranų klubo „Kelininkas“ prezidentas Antanas Žlibinas. Jis paminėjo per 2015–2017 metų ataskaitinį laikotarpį nuveiktus darbus. Pavyzdžiui, organizacija surengė išvykas į Kintus su paplaukiojimu laivu Kuršių mariose, į Anykščius susipažinimui su Arklio muziejumi ir naujai įrengtu taku medžių viršūnėmis, Uteną – su vietos alaus darykla – muziejumi, į Biržus – su tvirtovės sutvirtinimais, kelionę Dzūkijos keliais. Taip pat priminė, kad kiekvienais metais rugsėjo mėnesį klubas organizuoja  veteranų, jų šeimų grybavimo šventes.

Tokie susiėjimai, kaip kalbėjo susiėjimo dalyvis Jonas Radzevičius, mėnesiais išlieka atmintyje. Anot pasisakiusiųjų, bendravimas reikalingas. Tik gaila, kad šiemet neįvyko automagistralės Vilnius–Kaunas užbaigimo 30-mečio paminėjimas, nerengiamos anksčiau prie Ariogalos, Dubysos slėnyje, vykusios respublikinės kelininkų šventės, mechanizatorių meistriškumo varžybos – juk visa tai tobulina mechanizatorių meistriškumą, ugdo bendruomeniškumą ir kelia pasididžiavimą tiesiant kelius, statant tiltus, atliekant šių priežiūrą.

Pasisakė ir svečiai Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo pareigas laikinai einantis Vitalijus Andriejevas, VGTU Kelių katedros vedėjas doc. dr. Virgaudas Puodžiukas, veteranų klubo „Automobilininkas“ prezidentas Rimantas Bubnelis, VšĮ „Geležinkelių veteranai“ tarybos pirmininkas Tautvydas Sinkevičius.

Teigiamai įvertinę „Kelininko“ tarybos ir prezidento darbą, susirinkimo delegatai kitai kadencijai perrinko A. Žlibiną,  naują viceprezidentą – Kauno regiono klubo narį Vaclovą Lukaševičių, 9 asmenų veteranų klubo „Kelininkas“ tarybą, bei revizijos komisiją.

Sėkmės jiems darbe!

Kauno regiono veteranų klubo „Kelininkas“ nuotraukos: 

Related posts