Kaišiadorys: senjorų šventėje

Korespondentas Justinas Dobilas (Kaišiadorys)  

Kaišiadorys: senjorų šventėje

Pensinio amžiaus senjorams gyvenimą prailgina bei sveikatą tausoja nuolatinis bendravimas su draugais ir pažįstamais, aktyvus dalyvavimas pagyvenusių žmonių trečiojo amžiaus universitetų veikloje. Tai jiems suteikia daugiau jėgų, atpalaiduoja nuo senatvėje apimtos vienatvės ir suteikia naujų vilčių ateičiai. Antai Lietuvos pensininkų sąjungos (LPS) „Bočiai“ Kaišiadorių rajono bendrijos vokalinis ansamblis „Rūta žalia“, kuriam vadovauja Olytė Stakienė, dažnai ruošia koncertines programas ir kryptingai bendradarbiauja su kitais bendraamžių analogiškais meno kolektyvais.

Tuo aspektu paminėsiu ir balandžio 21 d. ryšium su atėjusiu pavasariu, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiu, su artėjančia motinos diena Kaišiadorių PS „Bočiai“ bendrijos pirmininkės Marytės Petkevičienės suorganizuotą šventinį koncertą „Per gyvenimą su daina“. Jame pasirodė Elektrėnų PS „Bočiai“ bendrijos ansamblis „Dubija“ (vad. Nijolė Ramanauskienė), analogiški jonaviškių („Dobilas“, Jūratė Griciūnienė), birštoniškių („Sidabrinė gija“, Toliama Ragienė), vilniškių (Šeškinės „Dar širdyje ne sutema“, Regina Lajauskienė) ir kaišiadoriškių „Rūta žalia“ (O. Stakienė) vokalistų grupės. Renginį vietos kultūros centre (KC) vedė Danutė Kudulienė.

Kuomet pavasario saulutė atgaivino gamtą, respublikinė organizacija „Darom 2018“ suorganizavo pavasario aplinkos tvarkymo akciją, o Kaišiadorių r. savivaldybė – tradicinę šurmuliuojančią miesto pavasarinę mugę, savo gebėjimus parodyti ir pabendrauti susirinko senjorai. Šventinio koncerto klausėsi LPS „Bočiai“ pirmininkas, socialinių mokslų daktaras Petras Ruzgus, nemažai pasibaigusios mugės dalyvių, kita susidomėjusi publika. Žodžiu, didelė KC salė buvo pilnutėlė.

Tądien didžiulio žiūrovų įvertinimo ir audringų plojimų susilaukė tų kolektyvų atlikti vokaliniai kūriniai, pavyzdžiui, pirmųjų scenoje koncertavusiųjų renginio šeimininkų ansamblio Rūta žalia“ dainos „Su gandrais“, ‚Lietuvai“, „Sidabrinės gijos“ „Gyvenimo ratas“, „Sename parke“, „Gimtinė“, „Dubijos“„Atgimstančiai Lietuvai“, „Mamai“, „Elektrėnai“, „Dobilo“ ir „Dar ne sutema“ „Beržų auskarai“, „Balta rožė“, „Dėkoju tau“, „Reikia būti žmogumi“. Antroje šventės dalyje publiką vėl džiugino „Rūta žalia“, kai savo vokalinį kūrinį „Gimtinė“ pristatė N. Ramanaukienė, kai savo gebėjimus pademonstravo akompaniatorius Algirdas Pliopa.

Kai organizatoriai susitikimą užbaigė daina „Mes išliksime jauni“, kurią salėje atsistoję traukė ir ansamblių nariai, ir žiūrovai, susibūrimą įvertino P. Ruzgus. Padėkojęs rengėjams už pakvietimą į nuostabią šventę „Per gyvenimą su daina“, jis įteikė M. Petkevičienei padėkos raštą bei LPS „Bočiai“ atminimo medalį „Už nuopelnus Lietuvai“.

Petkevičienė ir O. Stakienė nuoširdžiai padėkojo šventėje didelę pagalbą suteikusiam Kaišiadorių KC, Žaslių seniūnijos atstovams Jonui ir Nijolei Juodžiams, rėmėjai Vandai Bičkauskienei, kitiems besirūpinusiems.

Kiek vėliau susitikime dalyvavęs portalo www.dirst.lt vadovas Romualdas Černeckis supažindino betarpiškai bendraujančiuosius su leidžiamu internetiniu laikraščiu, šio tinklalapio besiplečiančio kolektyvo veikla, papasakojo apie šįmet kovą ir balandį Vievyje bei Elektrėnuose vykusius svetainės www.dirst.lt vienerių sėkmingos veiklos metų paminėjimus, kuriuose dalyvavo ir kaišiadoriškiai.

 Romualdo Černeckio nuotraukos: 

Related posts