Būties akiratyje – rinkimai: mero ir jo svitos vizitas – slogus įspūdis!

Romualdas Černeckis 

Būties akiratyje – rinkimai: mero ir jo svitos vizitas – slogus įspūdis!

Mūsų socialinės nelygybės būties akiratyje – jau artėjantys savivaldybių tarybų rinkimai. Lietuvos valdžia juos numato surengti kitų metų vasario – kovo mėnesiais.

Ir vėl analogiškas bereikšmis susitikimas

Gegužės pradžioje tinklalapyje www.dirst.lt rašiau, jog Elektrėnų savivaldybės tarybos frakcijos „Dirbam Elektrėnų savivaldybei“ nariai Algimantas Adomaitis, Viktoras Valiušis, Kęstas Vitkauskas, taip pat parlamentaras Juozas Imbrasas pakvietę Vievio miesto gyventojus gegužės 3 d. susitikti Vievio seniūnijos salėje bei ten aptarti rūpimus klausimus.

Ir nūnai gavęs SMS žinutę apie gegužės 23 – ją ten pat įvyksiantį susibūrimą, nuvykau. Mano akimis žiūrint, įvyko priešrinkiminis analogiškas, bereikšmis, iš esmės daugybės susikaupusių problemų nesprendęs susiėjimas.

Štai kas krito į akis: meras Kęstutis Vaitukaitis į renginį atvyko su gausia bendraminčių liberalų palyda. Kaip žinia, savivaldybėje yra 25 tarybos nariai, iš kurių 12 tų pažiūrų vietos politikai. Beveik visi jie dalyvavo susitikime. Na, ir daugelis tokio nusistatymo įvairių įstaigų vadovų, žemesnio lygio valdininkų. Regis, lyg užpulti atvažiavo…

Pats apsikeitimas nuomonėmis buvo įprastai nuobodus, bereikšmis. Žodį tarusieji gyventojai pasirodė prastokai. Pokalbį gal kiek pagyvino dažno kalbėtojo Česlovo Pupalaigio pateiktas gyventojų prašymas sutvarkyti Semeliškių gatvę, pasisakiusiojo Juozo Purvio kritinės pastabos dėl blogos sportinės bazės būklės mieste, policijos nedarbo, dėl nepatenkinamos padėties vietos gimnazijoje, Kęstučio Dringelio bei savivaldybės galvos, jo pavaldinių karštas ginčas dėl vaikų poilsio organizavimo, dėl atitinkamų socialinių aktualijų. Ženklesnės viešėjusiųjų reakcijos nesusilaukė ilgamečio vieviečio Juozo Stepankevičiaus nuomonė apie vyraujančią betvarkę vietovėje, apie konkretumo stygių apžvelgiant nuveiktus darbus bei sprendžiant jau įkyrėjusias problemas.

Į galimai potencialių rinkėjų užduotus klausimus K. Vaitukaitis atrėždavo, kad Vievio seniūnijoje tvarkomasi gerai, o smulkių nesklandumų būva visur. Antai štai taip jis atsikirtinėjo: Semeliškių gatvės tvarkymas – kelininkų rūpestis, pirties veikimo klausimas – privatus reikalas, o norintieji išmaudyti gali tai padaryti Elektrėnuose, gimnazijos direktorius – savo vietoje, savivaldybės teritorijoje policijos pareigūnai dirba kryptingai….Tiesa, kiek konkretesnė buvo mero informacija dėl bendruomenės namų atidarymo (pradės veikti po birželio 6 d.), dėl kultūros centro statybos (greitu laiku bus įrengti pastato pamatai, iškils sienos)…

Portalas www.dirst.lt: tęsiasi priešrinkiminis politinis šou 

Taigi priešrinkiminis šou tęsiasi. Tai tik pirmieji tokio politinio vajaus požymiai, o jų netrukus bus aibės. Tiesą sakant, įsikūrus Elektrėnų savivaldybei, o ir respublikoje analogiškų reviu prisižiūrėjau daugybę kartų. Deja, ši pramoginė priemonė veiksminga, kadangi rinkėjai kaskart lipa ant tų pačių grėblių bei renka jau pabodusius, nieko gero šaliai, jos rajonams nepadarančius politikus.

Žodžiu, artėjant rinkimams kažko viltingo horizonte nematyti. Juk ir respublikoje, ir savivaldybėje vyrauja akivaizdi stagnacija, priešintis kuriai dar anais tarybiniais laikais ragino sąjūdiečiai… 

Kitos nuotraukos: 

Related posts