Įspūdžių akimirkos iš kelionės po Ispaniją

Vievio meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja Adelė Kasputienė ,

nuotraukos Augenio  Kaspučio

Įspūdžių akimirkos iš kelionės po Ispaniją

Vasario 16 – 19 d. kartu su vyru, Vievio meno mokyklos dailės mokytoju Augeniu, išvykome į keturių dienų kelionę po Ispaniją. Mūsų 11 žmonių turistinė grupė iš Vilniaus aerouosto išskrido susipažinti su tos šalies švietimo sistema bei jos kultūra.

Prabėgus 4 valandoms šeštadienį jau vaikščiojome po Madridą. Išeiginę dieną ispanų sostinė mus pasitiko įvairiomis triukšmingomis naktinėmis linksmybėmis. Kas be ko, ir mes šauniai praleidome laiką tarp gausybės šventiškai nusiteikusių vietos gyventojų bei svečių, vėlyvu laiku šurmuliuojančių atidarytose parduotuvėse, kavinėse, restoranuose, kitose poilsio bei pramogų vietose. Tik paryčiais nuėjome ilsėtis…

Beje, įsitikinome ispanų nuoširdumu, nors kai kas mums buvo neįprasta. Antai, jeigu sutarta pasimatyti 12 val., jie tik tuo laiku išvyks į susitikimo vietą. Tiesa, į mokyklas nevėluoja: ten mokymasis prasideda 9.30 val., o tėvams – 10 val. Patogu!
Kelionės metu apsilankėme Toledo mieste (Kastilijoje), kurį kažkada norėta padaryti sostine. Tai vienas svarbiausių istorinių ir kultūrinių šalies miestų, įsikurusių 70 km nuo Madrido.

Didelį įspūdį paliko Flamenko šokio teatras, vienas garsiausių ir didžiausių Nacionalinis Prado muziejus sostinėje, kuriame sukaupta turtingiausia bei reikšmingiausia Ispanijos senųjų dailininkų paveikslų kolekcija pasaulyje, taip pat kitų Europos šalių kūrėjų darbai, Karalienės Sofijos meno centras, kur eksponuojami, pavyzdžiui, Pablo Picasso, Salvadoro Dali paveikslai.

Turiningai praleidome tas dienas. Ir nūnai, prabėgus kuriam laikui, įspūdžiai neišblėso!
Ateityje norėčiau pabuvoti Barselonoje.

Related posts