Lina Ališauskienė – apie neseniai vykusias rinkimines batalijas ir numatomą darbą opozicijoje (www.dirst.lt interviu)

Lina Ališauskienė

Lina Ališauskienė – apie neseniai vykusias rinkimines batalijas ir numatomą darbą opozicijoje
(www.dirst.lt interviu)

Pakalbinau (www.dirst.lt) visuomeninio komiteto (VK) „Patriotų sąjūdis už Elektrėnų kraštą“ atstovę, Elektrėnų profesinio mokymo centro direktorės pavaduotoją ugdymui Liną Ališauskienę (L. A.) 

****

R. Č.: (www.dirst.lt):
Krašte pasibaigė rinkimai į VI kadencijos Elektrėnų savivaldybės tarybą. Visuomeninio rinkimų komiteto (VRK) „Patriotų sąjūdis už Elektrėnų kraštą atstovė Silva Lengvinienė politinėje erdvėje rimtai susigrūmė su V kadencijos meru Kęstučiu Vaitukaičiu. Pretendentės pergalei tetrūko keliolikos balsų. Ar VRK bandė aiškintis susidariusią situaciją bei išsklaidyti rinkėjų abejones dėl paskelbtų balsavimo rezultatų?
L. A :
Rinkimai į savivaldybių tarybas mums buvo puikūs – juk gavome net keturias vietas! Tuo tarpu politinė kova dėl mero posto parodė, koks svarbus kiekvienas balsas. Po rezultatų paskelbimo kreipėmės į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) prašydami perskaičiuoti balsus. VRK nusprendė, kad tai daryti nėra pagrindo. Tada pateikėme dokumentus į teismą. Teisme irgi nieko nelaimėjome.
Tačiau esame patenkinti, kad Silva (S. Lengvinienė – R. Č.) liko pas mus, Elektrėnų profesinio orientavimo centre. Labai ja didžiuojamės ir mylime. Rinkimai gi parodė, kad neužtenka tik tęsti pradėtus darbus, nes to per mažai.

R. Č. (www.dirst.lt):
Kokios prognozės dėl Elektrėnų savivaldybės tarybos opozicijos galimos plėtros?
L. A.:
Visuomeninio komiteto „Patriotų sąjūdis už Elektrėnų kraštą“ „Nepartinė savivalda“ frakcijos pasiskelbėme, kad dirbsime opozicijoje, o Lietuvos socialdemokratų partijos grupė dar nepranešė, kuria kryptimi dirbs. Galimai prisijungs prie mūsų.

R. Č. (www.dirst.lt):
Kaip įsivaizduojate darbą opozicijoje?
L. A.:
Darbas opozicijoje sunkus, kadangi rezultatų pasiekti beveik neįmanoma. Tarybos dauguma, kad ir netinkamas sprendimas, vis tiek gali už pastarąjį nubalsuoti. Opozicijai gi belieka bent jau klausimais ar pasisakymais parodyti sprendimų projektų klaidas ar abejotinus teiginius.

R. Č.: (www.dirst.lt):
Įvyko dveji VI kadencijos tarybos posėdžiai. Ką galite pasakyti apie abejas sesijas?
L. A.:
Pirmasis posėdis buvo šventinio pobūdžio, bent jau pirmoji jo dalis. Mero pavaduotojo rinkimai prognozuoti, nes kalbos sklido jau gerą savaitę.
Antroji sesija visai kitokia. Ji sušaukta skubotai, kadangi reikėjo skubiai patvirtinti vietos medicinos įstaigų ir Elektrėnų komunalinio ūkio ataskaitas. Bet juk komitetai dar nesudaryti, klausimai niekur nediskutuoti! Įtarėme, jog galimai norėta kažką „prastumti“. Tad vykstant posėdžiui, kai gavome atitinkamas ataskaitines informacijas, stengėmės išsiaiškinti kuo daugiau duomenų, daug klausinėjome visų pranešėjų. Svarstant paskutinę aktualiją daugumai parodėme, kad ir mūsų nuomonė gali lemti klausimo priėmimą. Juk „Patriotų sąjūdžio už Elektrėnų kraštą“, „Nepartinės savivaldos“ ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos atsisakė dalyvauti balsavime! Tada paaiškėjo, kad nebeliko kvorumo, ir klausimą teko atidėti kitam posėdžiui.


R. Č.:(www.dirst.lt):
Kaip įsivaizduojate opozicijos darbą visos šios kadencijos laikotarpiu?
L. A.:
Visos kadencijos metu žadame būti aktyvi opozicija, dalyvauti įvairiuose susitikimuose su rinkėjais, juos išklausyti ir argumentuotai kritikuoti netinkamus Elektrėnų savivaldybės tarybos sprendimų projektus ar kitus valdančiosios daugumos veiksmus.

Kalbėjosi Romualdas Černeckis 

Related posts