Kaip vasarą leidžia „Spindulio“ žmonės

ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt

Kaip vasarą leidžia „Spindulio“ žmonės

2019 – 08 – 02

Liepos 31 – ąją kartu su sūnumi Tomu apsilankėme Elektrėnų savivaldybės žmonių bendrijoje (ESŽB) „Spindulys“. Tądien vidurdienį grupė susirinkusių organizacijos narių darė karpinius.

Susitikus pasidomėjau, kaip „Spindulio“ neįgalieji leidžia šią vasarą. ESŽB pirmininkė Marija Kazbarienė papasakojo, kad birželio pradžioje jie apsilankė Elektrėnų profesinio mokymo centre, birželio 14 d. aktyviai dalyvavo vietos neįgaliųjų draugijos organizuotose Elektrėnų savivaldybės ir Vilniaus apskrities neįgaliųjų sporto žaidynėse, kur pelnė 5 medalius (Vilma apdovanota 2, Viktoras – 2, Aldona – 1), vėliau buvo nuvykę į vieną gražiausių Elektrėnų savivaldybėje ūkininkų Ritos ir Gintaro sodybą. Informavo, jog 1 šeima pabuvojo „Atokvėpio“ saviugdos stovykloje (Molėtų r.), liepos 1 – 5 d. 13 asmenų ilsėjosi Šventojoje, praėjusio mėnesio 12 d. paskaitoje sužinojo, kaip suteikti pirmąją medicininę pagalbą ir po to gavo atitinkamus pažymėjimus.

ESŽB vadovė pažymėjo, kad užsiėmimai, kuriuose susirinkusieji daro karpinius, spalvina,susipažįsta su įvairiais kitais saviugdos būdais būtyje, vyksta kiekvieną savaitę trečiadieniais ir penktadieniais.

Pasak jos, rugpjūtį „Spindulio“ žmonėms numatyta išvyka į Trakų rajone esantį ūkį, kur auginamos alpakos (kupranugarinių šeimos porakanopis žinduolis), užplanuotas susitikimas su Lietuvos neįgaliųjų draugijos psichologe.

Taigi, besistengdama įveikti kasdienę būties rutiną ESŽB „Spindulys“ dirba kryptingai.

Related posts