DIRST: ir Vievis pasitiko naujuosius mokslo metus

ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt 

DIRST: ir Vievis pasitiko naujuosius mokslo metus 

(fotoreportažas)

2019 – 09 – 03 

Rugsėjo 2 – ąją (pirmadienį) Vievio ugdymo bendruomenės, kaip ir daugelis jų šalyje, tradiciškai pasitiko naujuosius mokslo metus. Kadangi pasibaigus vasarai į smagius susibūrimus sugūžėjo pedagogai, mokiniai, jų tėveliai, kiti artimieji, tai tądien priešpiet bei po vidurdienio proginės iškilmės šurmuliavo vietos gimnazijoje, pradinėje ir meno mokyklose, lopšelyje – darželyje „Eglutė“.

Kartu prasminga švente pasidžiaugė ir tinklalapis www.dirst.lt,  užmetęs akį, kaip Mokslo ir žinių dieną pasitinka Vievio Jurgio Milančiaus pradinė (VPM) bei meno (VMM) mokyklos.

Vievio pradinėje

Tądien ryte aš, šių eilučių autorius (toliau www.dirst.lt ), išsiruošiau į šventę. VPM mokyklos įkūrėjo, Vievio šviesuolio ir aktyvaus lietuvybės puoselėtojo Jurgio Milančiaus 150 gimimo metinėms paminėti skirtos naujųjų mokslo metų sutiktuvės prasidėjo 9 val. šios ugdymo įstaigos puikiai įrengtame kieme grojant muzikos kūrinių įrašams.

Kai visi mokinukai išsirikiavo aikštėje prie estrados, kai po trijų skambučių skambant „Minuetui“ nedrąsiai pasirodė pirmokai, mažieji renginio vedėjai Deimantė ir Martynas kartu su VPM direktorės pavaduotoja Inga Šumskiene proginį renginį pradėjo eilėmis.

Portalas www.dirst.lt stebėjo, kaip atėjus pradinės ugdytiniams pirmokams nuskambėjo Lietuvos himnas, mokyklos daina „Saulės zuikutis“, kaip įnešus VPM vėliavą I. Šumskienė kartu su susirinkusiaisiais padėkojo antrokams, kurie tą rytą aplankė J. Milančiaus kapą ir pagerbė šviesuolio atminimą keliems ketvirtokams padėjus gėlių prie jo paminklinio akmens.

Klausėsi, kaip visus dalyvius pasveikino VPM direktorė Alma Reklaitienė, svečiai LR Seimo pirmininko pavaduotojas Jonas Liesys, Elektrėnų savivaldybės mero pavaduotojas Raimondas Ivaškevičius, tarybos narys Gintaras Jančiauskas, administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Džeraldas Dagys, vietos seniūnas Zenonas Pukėnas, J. Milančiaus šeimos draugė Gražina Steckevičienė, kaip šventės organizatoriai perskaitė mero Kęstučio Vaitukaičio, išvykusio į viešnagę Vievio parapijos klebono kun. Alfonso Kelmelio palinkėjimus. Kaip po to kalbėjo ketvirtokai, įteikę pirmokams akmenėlius, kuriais tie papuošė J. Milančiaus sienelę, kaip vedantieji pranešė, jog minint J. Milančiaus jubiliejinius metus pradinės ugdymo bendruomenė rinko medžiagą apie jį, gilino savo žinias viktorinose, organizavo respublikinį piešinių konkursą „Knygnešiai žodį nešė kaip duoną“ ir tas visas gražias mintis sudėjo į knygą „Knygnešys Jurgis Milančius“.

Su malonumu www.dirst.lt dirstelėjo į tai, kaip VPM bendruomenė pagerbė mažąsias savo auklėtines Liepą ir Neringą, sukūrusias minimam proginiam leidiniui viršelį, kaip A. Reklaitienė įteikė kiekvienos klasės atstovams, taip pat atvykusiems svečiams po puikią dovanėlę – knygą apie J. Milančių. Patiko ir mažųjų duota priesaika tęsti mūsų protėvių pradėtus darbus; mylėti savo mokyklą, gimtąjį Vievį bei Tėvynę; gerbti knygą – minčių skrynią, lietuvišką žodį, mokytojus, tėvus ir vyresniuosius draugus; domėtis tėvų ir senelių papročiais, tradicijomis, jų darbais; stengtis būti geru, doru, sąžiningu, kukliu, darbščiu. Įstrigo atmintin organizatorių pasakyti žodžiai apie gimtąją kalbą – turtą, kurį privalome branginti ir puoselėti bei pamalonino vaizdelis, kaip vaikučiai iškėlė aukštyn atsineštas lietuviškos abėcėlės raideles, kurias kojūkininkų lydimi jie susmaigstė numatytoje vietoje, kaip toje pievutėje mažieji išdėliojo žodį „AČIŪ“, kaip kojūkininkams nešant trispalvę šventės dalyviai ją lietė.

Renginys baigėsi fotosesija.

Meno mokykloje

Po vidurdienio (14 val.) www.dirst.lt pabuvojo VMM bendruomenės šventėje, kuri Mokslo ir žinių dieną sutiko jaukiame meno mokyklos kieme, ir su malonumu pasiklausė ugdytinių bei mokytojų muzikavimo. Antai Evita Vaitkevičiūtė ir Eiva Pamarnackaitė (mokyt. Sigutė Minkevičė) atliko kūrinį „Suomių polka“, Gustė Tumasonytė ir Deividas Sajieta (S. Minkevičė) – „Graikiškos siuitos“ I, IV dalis. Patiko VMM direktoriaus Eugenijaus Vedecko, mokytojų Andriaus Šimkaus, Lino Ivanausko, Ryto Lingio bei Veslav Sabieski muzikinis pasirodymas.

Žinoma, www.dirst.lt įsiminė nuoširdūs svečių Elektrėnų savivaldybės vicemero R. Ivaškevičiaus, tarybos nario G. Jančiausko, perdavusio LR Seimo pirmininko pavaduotojo J. Liesio palinkėjimus, ir administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistės Jūratės Mikalauskienės, Vievio seniūno Z. Pukėno, mokyklos direktoriaus E. Vedecko bei jo pavaduotojos ugdymui Adelės Kasputienės, VMM tarybos pirmininkės Editos Pacevičienės sveikinimai.

Taigi Mokslo ir žinių dieną www.dirst.lt atšventė  kartu su VPM ir VMM bendruomenėmis.

Related posts