ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS / Apie Elektrėnų savivaldybės tarybos kai kuriuos priimtus sprendimus bei apdovanojimus „Už sveiką gyvenimo būdą“ /2019 – 09 – 27

ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS

Apie Elektrėnų savivaldybės tarybos kai kuriuos priimtus sprendimus bei apdovanojimus „Už sveiką gyvenimo būdą“

ROMUALDO ČERNECKIO publikacijos, www.dirst.lt

Šaltinis: www.elektrenai.lt

2019 – 09 – 27

 Kas sudomino 

I

Tarybos ir mero sekretoriatas 2019 – 09 – 26 apžvalginiame rašte “TARYBOS POSĖDYJE PRIIMTI SPRNDIMAI” informavo krašto visuomenę apie 25 d. deputatų atlikto darbo rezultatus. Publikuoju kai kurias sudominusias palyginus informatyvias ištraukas iš tos apžvalgos:

 “Nustatyti šie šeimos stiprinimo Elektrėnų savivaldybėje prioritetai: šeimos gerovės užtikrinimas kuriant saugią ir darnią aplinką savivaldybėje; šeimos stiprinimas plėtojant švietėjišką veiklą; bendruomenių įtraukimas ir skatinimas puoselėjant šeimos vertybes; paslaugų šeimai plėtra ir prieinamumo didinimas”.

“Taryba sutiko iki 2019 m. gruodžio 31 d. reorganizuoti Elektrėnų savivaldybės Beižionių vaikų globos namus. Reorganizavimo tikslas – optimizuoti savivaldybės vaikų globos namų tinklą, įgyvendinti Perėjimo nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų likusiems be tėvų globos vaikams 2014–2020 metų veiksmų planą, patvirtintą Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu, sudaryti sąlygas vaikams augti labiau šeimos modelį atitinkančiuose bendruomeniniuose vaikų globos namuose”.

“Taryba nusprendė atleisti prekiautojus tautodailininkų dirbiniais ir žemės ūkio produktais nuo vietinės rinkliavos už leidimo prekiauti iš laikinai įrengtų vietų Elektrėnų savivaldybės derliaus šventės „Gėrybių kraitė“ metu išdavimą”.

 II

“2019 m. apdovanojimai „Už sveiką gyvenseną“.

Sveikatos apsaugos ministerija kviečia iki 2019 m. spalio 7 d. 12.00 val. siūlyti nominantus jau tradicija tapusiems Sveikatos apsaugos ministerijos organizuojamiems apdovanojimams „Už sveiką gyvenseną“. Tai renginys, skirtas padėkoti tiems, kurių atsidavimas ir kitiems teikiamas įkvėpimas prisideda prie sveikesnės, tvaresnės mūsų visuomenės sveikatos. Didžiausias ir maloniausias iššūkis – išrinkti verčiausius iš žmonių pasiūlytųjų iniciatyvų.

Nominantus apdovanojimams galima siūlyti pagal penkias kategorijas:

  1. „Už sveikos ateities puoselėjimą“ – už darbą su vaikais ir jaunimu;
  2. „Už pagalbą ir paramą sugrįžtantiems gyventi“ – už žmonių, turėjusių problemų dėl alkoholio, narkotikų, kitų psichotropinių medžiagų vartojimo, reabilitaciją ir pagarbą jiems;
  3. „Už nugalėtą negalią“ – už iniciatyvas žmonėms, turintiems negalią;
  4. „Už aktyvumą, nepavaldų amžiui“ – už veiklas, skirtas garbaus amžiaus žmonėms,
  5. „Už iniciatyvą rinktis sveikesnį gyvenimą“ – už veiklas, paskatinusias tam tikrą visuomenės dalį ar bendruomenę rinktis sveikesnį gyvenimo būdą.

Nuoroda į anketinę apklausą: https://sam.lrv.lt/apklausos/apdovanojimai-uz-sveika-gyvensena-2019”.

Related posts