BŪTIS: KULTŪRA // ĮDOMI EDUKACINĖ IŠVYKA # 2019 – 11 – 05

BŪTIS: KULTŪRA

ĮDOMI EDUKACINĖ IŠVYKA

ROMUALDAS ČERNECKIS, www.dirst.lt

2019 – 11 – 05

Šiandien, lapkričio 5 d., Vievio kultūros centras (VKC vadovė Audronė Stepankevičiūtė) organizavo įdomią edukacinę išvyką į Kauno muzikinį teatrą bei Juozo Gruodžio konservatoriją, kurioje dalyvavo VKC projektu “Kviečiu į operą“ besidominčių žmonių grupė.

Minimą projektą įgyvendina VKC kartu su partneriais Kauno muzikiniu teatru, Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademija bei Kauno Juozo Gruodžio  konservatorija, finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Elektrėnų savivaldybė, remia UAB „Dailinta“, „Apvalūs medžio gaminiai“ ir „Jotvidanė“.

Ekskursijos po Kauno muzikinį teatrą metu jo Reklamos ir informacijos skyriaus vadovė Lina Stankevičiūtė aprodė žymios kultūros įstaigos kostiumų, dekoracijų paruošimo bei kitos paskirties erdves, supažindino su prieškarine ištaiginga prezidentine vieta su senoviniais originaliais baldais, kur ant sienos kabojo žymaus Lietuvos dainininko (tenoro), su nacionalinės operos įkūrimu susijusio profesoriaus Kipro Petrausko paveikslas.

Juozo Gruodžio konservatorijoje vieviškiai stebėjo, kaip mokytojai Giedrius Prunskus ir Gitana Pečkytė – Vilkelienė vedė edukacines pamokas.

Related posts