BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS // APIE SUSKAITMENINTAS KAPINES # 2019 – 11 – 04

BŪTIS: VILNIAUS APSKRITIES / ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS

APIE SUSKAITMENINTAS KAPINES

2019 – 11 – 04 

Šaltinis: www.elektrenai.lt 

ŠALTINIO INFORMACIJA „VIEVIO SENIŪNIJOJE SUSKAITMENINTOS

VIEVIO MIESTO KATALIKŲ KAPINĖS”

2019-11-04

Nuo šiol Elektrėnų savivaldybės Vievio katalikų kapines apžiūrėti galima virtualioje erdvėje. Čia nesunkiai surasite savo artimųjų ar pažįstamų kapavietes.

Šalia kapinių įrengti detalūs suskaitmenintų kapinių planai su QR kodais, pagal kuriuos savo mobiliuosiuose telefonuose galima surasti ieškomą kapą. Mirusiųjų artimieji, interneto svetainėje www.cemety.lt įvedę ieškomo mirusio žmogaus vardą ir pavardę (arba tik pavardę), duomenų bazėje ras visus tokia pavarde Lietuvoje (jau suskaitmenintose kapinėse) palaidotus žmones, jų gimimo ir mirties metus, kapines, kuriose jie palaidoti, kapavietės numerį ir jos vietą kapinėse, nuotrauką.

Suskaitmeninus kapines, palengvėjo kapinių administravimas: galima racionaliau išnaudoti kapinių teritoriją, matosi užimti ir laisvi plotai, apleistos ir neprižiūrimos kapavietės. Duomenis internetinėje platformoje administruos ir naujins seniūnijos darbuotojai.

Sukurta skaitmeninimo ir duomenų valdymo sistema „Cemety“ jau sėkmingai įgyvendinta ir veikia keliose Lietuvos savivaldybėse: Klaipėdos, Druskininkų, Molėtų, Kelmės, Panevėžio ir kt.

Vievio seniūnijos informacija”

Related posts