VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS: NAMINIŲ PAUKŠČIŲ LAIKYTOJAMS 3 2020 – 02 – 06

VILNIAUS APSKRITIES/ELEKTRĖNŲ KRAŠTO AKTUALIJOS 

 NAMINIŲ PAUKŠČIŲ LAIKYTOJAMS

2020 – 02 – 06

Informacijos šaltinis: www.elektrenai.lt

Aktuali šaltinio informacinė medžiaga: 

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos informacija naminių paukščių laikytojams

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VTMT) informuoja, kad nuo 2020 m. vasario 4 d., įsigaliojus VTMT direktoriaus įsakymui, visiems paukščių laikytojams (tiek savo reikmėms laikantiems paukščius, tiek komerciniams paukštininkystės ūkiams) nurodoma naminius paukščius laikyti aptvertuose kiemuose, aptvaruose arba uždarytus patalpose, taip saugant juos nuo galimų kontaktų su laukiniais paukščiais, siekiant apsaugoti nuo Europoje plintančio paukščių gripo viruso.
Įsigaliojus šiam VMVT direktoriaus įsakymui, visi paukščių savininkai ir laikytojai privalo laikinai apriboti naminių paukščių galimybę laisvai vaikščioti lauke ir išleisti juos tik į iš visų pusių aptvertas teritorijas, nesusisiekiančias su natūraliais ar dirbtiniais vandens telkiniais, pasirūpinti, kad paukščiams girdyti nebūtų naudojamas paviršinių vandens telkinių vanduo, paukščių girdyklos ir pašaras būtų po stogu arba paukščių laikymo patalpose.

Apie įsakymo atšaukimą VTMT paskelbs atskiru pranešimu.
Pastebėjus būdingų ligos požymių naminių paukščių pulke, ėmus gaišti naminiams paukščiams ar aptikus nugaišusį laukinį vandens paukštį, reikėtų apie tai pranešti artimiausiam VMVT departamentui arba nemokamu tel. 8 800 40 403.
Informacija parengta pagal VMVT pateiktus duomenis

Teisės ir personalo administravimo skyriaus vyriausiasis specialistas Dainius Kochanskas

Related posts